(►) A jó zene visszhangja
Kultúra

(►) A jó zene visszhangja

A kiskunhalasi kötődésű hegedűművész, Nagy Teodóra és Szűcs Tamás közös produkciókkal jelentkezik időről időre. A DJ, zenész THOMX néven teszi közzé dalait, klipjeit a világhálón. Az utóbbi években ezeknek Teodóra is aktív részese.

„Elindultak, hogy ketten bejárják a DanceFolk világát. Ahol felbukkannak, ott magyar népzenék zengnek, és boldogan zenélnek, amíg csak élnek.” Ezekkel a mondatokkal hallható kettejük mesés története Kautzky Armand színművész előadásában.

Nagy Teodóra Kiskunhalason, a Szűts József Általános Iskolában volt zenei tagozatos. Később a helyi zeneiskolába is jelentkezett, ahol szintén tanulmányokat folytatott. Így emlékezett vissza a kezdetekre.

- Én már első osztály után szerettem volna elkezdeni, és már akkor hegedülni szerettem volna. Imádtam a hangját és odavoltam a Liszt Ferenc Kamarazenekar Weiner Divertimento-jának felvételéért, amit egy bakeliten hallgattam nagyon sokat. Sajnos a hegedűtanár azt javasolta, hogy várjak még egy évet, és ezért kezdtem el csak 9 évesen hegedülni Csóti Györgynél. Már első évben kiderült, hogy nagyon jól megy nekem a hegedű, visszagondolva és visszanézve is látom ezt, mert magam is foglalkoztam már kicsikkel és a hegedű nagyon hálátlan hangszer a kezdetekben, de valamiért ráéreztem és már első évben sok jó visszajelzést kaptam Gyuri bácsitól. Aztán Fehér Fedoszja tanárnővel folytattuk a közös munkát és ő rengeteget foglalkozott velem külön is, amiért utólag is nagyon hálás vagyok, mert megtanított a kemény fegyelmezett munkára és arra, ha valamit el szeretnénk érni, ahhoz dolgozni kell.

Nagy Teodóra szeretett és szeret hegedülni. Sikerélményei voltak és úgy érezte, hogy olyan tudás az övé, ami kivételes és nem mindennapi. A Zeneakadémiát végzett kiskunhalasi kötődésű tehetségre THOMX, alias Szűcs Tamás DJ, zenész, producer is felfigyelt. Ő nagy erőket fordít produceri munkáira, ennek gyümölcseként folyamatosan jelennek meg remixei, dalai, klipjei.

THOMX mára már megalkotta a zeneiségét, melyet DanceFolk-nak nevezett el és elindította bulisorozatát, a DanceFolk Show-t, amelyben az élő hegedű színesíti meg a DJ-szettet. Benne tematikus és modern saját dalokkal a magyar népzene varázsával, illetve a legnagyobb slágerek, elektronikus dallamok és egy-egy nagy klasszikus feldolgozásának bevonásával. THOMX így mutatkozik be a világháló közönségének.

A DanceFolk sikeres képviselőiről bővebben is olvashatnak a Halasi Tükör hetilap január 13-i számában.

Fotó: dancefolk.hu

Még több cikk

Múzeumi tervek

Múzeumi tervek

(►) Heti klippremier

(►) Heti klippremier