(►) A rock halasi éjszakája
Kultúra

(►) A rock halasi éjszakája

A farsangi időszak egyik legkiemelkedőbb zenei eseménye Kiskunhalason a Rockfarsang. A szervezők 16. alkalommal invitálták a stílus rajongóit a Közösségek Házába, ahol ezúttal is öt zenekar állt közönség elé.

A fellépések sorát az Allen Memories zenekar nyitotta. Saját szerzeményeik kellően megalapozták az este hangulatát.

- A banda 2016-ban alakult Halason. Ahogyan az lenni szokott, először feldolgozásokat játszottunk, de aztán hamar elkészültek az első saját dalok is. Most, a koncerteken már javarészt csak saját szerzeményeket játszunk, amiket életünknek egy-egy meghatározó momentuma ihletett – mondta Bognár Tamás énekes.

A kecskeméti Mad Gun együttes évek óta állandó fellépője a februári rock rendezvénynek. Ezúttal kórházi dolgozókat személyesítettek meg jelmezeikkel.

Az est harmadik fellépői a Légy a kaktuszban tagjai voltak. A zenekar egy hosszabb kihagyás után, tavaly tért vissza a színpadokra.

- Zenekari szempontból, be kell vallani, nem volt túl aktív az elmúlt néhány hónap. Próbákra többek között azért nem volt lehetőség, mert egy kisebb baleset következtében eltörtem az ujjam. Viszont a gyógyulási időszak remek lehetőséget biztosított arra, hogy megírjak két teljesen új dalt. Ezeket is hallhatja ma este a közönség – árulta el Borsódi László gitáros.

A házigazda Voices zenekar ezúttal sem hazudtolta meg önmagát. Megannyi ötletes jelmezük után, ebben az évben punkoknak öltöztek.

- Tizenhatodszor szerveztük már meg a Rockfarsangot. Annak idején azért kezdtük el ezt az egészet, hogy a Voices-zel fel tudjunk lépni valahol. Aztán egyre több barátunk, zenéstársunk csatlakozott a kezdeményezéshez, aminek az lett az eredmény, hogy a program gyakorlatilag kinőtte önmagát. Most már évek óta a Közösségek Házában zenélünk, s mindig öt zenekar áll közönség elé. Ami külön öröm számunkra, hogy most már a vendégek jelentős része is jelmezben érkezik – tudtuk meg Jeszenszky-Sebők Judit énekesnőtől.

Természetesen idén sem maradhatott el a jelmezverseny. A zsűri egy különdíjat és három dobogós helyezést hirdetett ki. Az est leglátványosabb jelmezének a „Black Sparrow” kalózöltözéket választották.

A koncertek sorát a Rock Life zárta. Előadásukban a Besenyő család tagjai játszották a főszerepet. A fellépés ideje alatt végig „karakterben maradtak” a zenekari tagok. Jelmezeiket is mind maguk készítették, ami csak tovább növelte produkciójuk értékét.

A fellépőkkel készült interjúinkat a Pont című ifjúsági és a Kultúrkép kulturális magazinban láthatják majd az érdeklődők.