(►) Elkészült az Ékes Kapu Otthon lakóinak klipje
Kultúra

(►) Elkészült az Ékes Kapu Otthon lakóinak klipje

Müller Péter Sziámi és zenekara 2015-ben jelentette meg a Szeretni még című dalt. A szöveg mondanivalója sok ember lelkét megérintette. Köztük voltak a kiskunhalasi Ékes Kapu Otthon lakói és nevelői is, akik rendhagyó hangvételű feldolgozást készítettek a dalból, sőt már egy videoklip is készült produkciójukhoz.

A Pedig jó volna szeretni még című halasi dalfeldolgozás különlegessége, hogy az eredeti dalszövegek mellett ebben a szereplők életének néhány keserű, ám fontos pillanata is megjelenik.

- Tavaly találkoztam azzal a felhívással, amiben Müller Péter Sziámi és zenekara arra buzdította a középiskolásokat, hogy egy verseny keretében dolgozzák fel egyedi módon azt a slágert. Volt egy „kakukktojás kategória” is, amibe mi maximálisan belefértünk. Sokat beszélgettem az otthonban élőkkel, megismertem az élettörténetüket, majd, amikor elkészült a dalszöveg, neveztünk vele a versenyen. Legnagyobb örömünkre, különdíjat kaptunk, ami hatalmas motivációt adott mindannyiunknak – mesélte Bácsalmási Gabriella fejlesztőpedagógus, a projekt ötletgazdája.

A dalhoz a közelmúltban egy videoklip is készült. A csapat a Halas Televízió stábját kérte fel a kisfilm elkészítésére. Az énekesek örömmel emlékeztek vissza a forgatásra.

- Nagyon jó volt az a nap. Bementünk a televízió stúdióba, ahol többször is elénekeltük közösen ezt a dalt. Voltak lámpák, kamerák, amik mind nagyon érdekesek voltak. Nekem mindig jó érzés együtt zenélni, énekelni a többiekkel. A dal arról szól, hogy szeressük a másikat. Én szeretek szeretni, mert jó érzés – osztotta meg véleményét Tóth Mihály, az Ékes Kapu Otthon egyik lakója.

Tervekből nincs hiány, a zenekar újabb és újabb dalokat tanul meg, áprilisban pedig egy kiskunhalasi rendezvényen Müller Péter Sziámi és nagyközönség előtt is előadják majd kedvenc slágereiket.

Még több cikk

Exkluzív tárlatvezetés

Exkluzív tárlatvezetés

Könyvet olvasni jó

Könyvet olvasni jó