(►) Gaudium Quintett
Kultúra

(►) Gaudium Quintett

Néhány héttel ezelőtt fogalmazódott meg az Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusaiban, hogy szeretnének valami teljesen új, eddig még nem hallott produkcióval előrukkolni. Így született meg a Gaudium Quintett.

- A formációnk megalakulása több szempontból is különlegesnek számít. Tavaly novemberben, úgy is mondhatnám, a legsötétebb napokban gondoltuk úgy, hogy zenénkkel egy kis fényt szeretnénk vinni az emberek életébe, így megalapítottuk a Gaudium Quintettet. Érdekes a csapat összetétele. Léteznek fafúvós együttesek, vagy rézfúvósok, esetleg lehet még egy fúvósegyüttes elnevezésű formáció, ahol a fafúvósok kiegészülnek vadászkürttel. Mi egyik verziót sem választottuk, helyette van két fafúvós és két rézfúvós hangszerünk, hozzájuk pedig a zongora csatlakozik – árulta el Lauer Zsolt, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese.

A vírushelyzet miatt, a zenekar egyelőre csak online tudott bemutatkozni, ám pozitívan tekintenek a 2021-es évre. Amint lehetőségük nyílik rá, azonnal szeretnék megtölteni közönséggel a zeneiskola hangversenytermét.

- Készítettünk egy zenés videót bemutatkozás gyanánt, ezt az interneten tettük közzé. Sok pozitív visszajelzést kaptunk, ami motivál bennünket. Az emberek is nagyon várják már, hogy újra legyenek koncertek és persze mi is szeretnénk már közönségnek játszani. Arra számítunk, hogy talán áprilisban már megtölthetjük érdeklődőkkel a hangversenytermet. Ha így lesz, a lehető leghamarabb szeretnénk koncertet szervezni – nyilatkozta Molnár Dóra klarinéttanár.

Még több cikk

Nem kérte és megadatott

Nem kérte és megadatott

Vasárnapi dallista

Vasárnapi dallista