(►) Halason játszik a Honeybeast
Kultúra

(►) Halason játszik a Honeybeast

Bár a közeli Szegedről indult a Honeybeast pályája, Kiskunhalason eddig még nem koncertezett az együttes. Ezen a téren hamarosan változás lesz. A zenekar szeptember 7-én lép fel városunkban a 40. Halasi Szüreti Fesztivál sztárvendégeként. Bencsik-Kovács Zoltán alapítótaggal beszélgettünk.

- Régebben úgy tartották, hogy egy vidéki zenekarnak nehezebb érvényesülni. Mennyire érzitek ezt napjainkban, az internet világában?

- Nagyon nehéz vidéki zenekarnak érvényesülni. Szerintem. Nekünk nem is sikerült körülbelül 10 évig. Utána jött meg a siker. Vidékről, alulról építkezve nagyon nehéz, de az biztos, hogy az internet meg a mai médiaeszközök nagyon sokat segítenek. Tudjuk, hogy mi volt az a műsor, ami minket közismertté tett és berobbantott.

- A Dal.

- Így van, nagyon hálásak vagyunk ezért azóta is. Igazából onnantól kezdve datálható az egész. Nem tudom felmérni, hogyha nincs a dalverseny, akkor mi lett volna velünk. Lehet, hogy semmi.

- Szerencsére volt, és itt vagytok velünk.

- Igen. Mi kivételes helyzetben vagyunk. Nem kellett tovább önerőből próbálkozni. Jó helyen voltunk, jó időben

- Tart a fesztiválszezon. A koncertezést nyilván szeretitek, de az utazás mennyire elviselhető?

- Nagyon kevéssé elviselhető. Magyarország nem olyan túl nagy ország, de amikor Erdélybe megyünk turnézni, akkor volt, hogy egész nap utaztunk. A nagy távolságok fárasztóak, este meg koncert van. Próbáljuk eltölteni az időt. Zenét hallgatunk, olvasgatunk, beszélgetünk, de tényleg az utazás embert próbáló. Akárhová megyünk, nekünk Szeged a bázis. Igazából négy busz kel útra, mert Pestről is indul és Szegedről is, meg még a fénytechnika egészen máshonnan érkezik. Szegedről szinte minden messze van. Kiskunhalas viszont nincs, úgyhogy nekünk, szegedieknek az lesz a legjobb (nevet).

A bővebb interjút a Halasi Tükör július 17-i lapszámában olvashatják.