(►) Hova menjek – újragondolva
Kultúra

(►) Hova menjek – újragondolva

Zoltán Erika egyik régi nagy slágere új szöveggel hallható. A népszerű énekesnő Hova menjek című dalához rajongói írtak új sorokat, ő pedig előadta a szám karanténváltozatát. Ezen kívül az Irigy Hónaljmirigy együttes két tagjával elkészítették az Angyalbőrben új verzióját és klipet is forgattak hozzá. A személyes találkozások a közönséggel a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben egyelőre elmaradnak. Zoltán Erika otthonában videochates interjút adott a Halas Televíziónak. A felvételt a május 21-én este fél 8-kor kezdődő Kultúrkép című műsorban, majd az ismétlések alkalmával tekinthetik meg...

- Két klippel is jelentkeztél az elmúlt hetekben. Az egyik a Hova menjek karanténos átirata. Miért pont ez került elő a kalapból?

- Bevallom őszintén, nem az én ötletem volt. Az egyik kedves, nagyon-nagyon jó humorú unokaöcsém rám csörgött, hogy a Hova menjek most annyira aktuális lenne egy jó szöveggel. Feldobtam ezután az ötletet a rajongóknak, mi lenne, ha átírnák. Nagyon-nagyon sok szöveg érkezett, viszont véleményem szerint egyik sem volt tökéletesen ráilleszthető a dalra. Több ember sorai adták ki a végleges szöveget. Vámos Zsolti barátom készítette a gitárátiratos alapot a Hova menjekhez, köszönöm neki.

- Az Angyalbőrben-feldolgozás szintén új a Sipos tesókkal…

- Nagyon régi a kapcsolat, baráti viszonyban is vagyunk Tomival és Petivel. A ’90-es években készítették el az első Irigy mirigyes átiratot a Tiszta őrület dalunkból, aztán még többet. Egyre jobba lettünk. Tavaly beszéltünk arról, olyan jó lenne valamit közösen csinálni. Szerintem mindenki látta annak idején az Angyalbőrben sorozatot, és ismeri a főcímdalt. Valahogy ez még nem került elő ebben a hatalmas feldolgozás-időszakban, így ezt választottuk. Závodi Gábor készítette el nekünk az átiratát nagyon-nagyon jól. Klipet is forgattunk hozzá. Máris nagyon-nagyon szép nézettséget produkált.

- Bejelentette a kormány, hogy augusztus 15-ig nem lehet nagyobb rendezvényeket tartani. Áprilisról novemberre halasztottad a budapesti, Akvárium Klubba meghirdetett koncertedet. Készülsz rá?

- A november 29-i dátum még nagyon távolinak tűnik, de pörög az idő, ha a karanténos helyzetben nem is úgy, mint annak előtte. Most indult volna az az időszak, amikor tényleg rójuk a kilométereket, és megyünk fellépésekre, koncertekre. Ennek is eljön majd az ideje, és akkor kell ismételten a színpadra koncentrálni, amikor a lehetőségek maximálisan adottak.

- Gasztronómiai műsorokból lehet tudni, hogy nagyon otthonosan mozogsz a konyhában. Milyen tavaszi specialitásaid vannak, amiket mostanában készítettél a családnak?

- Próbálok odafigyelni az egészséges életmódra és arra, hogy a rengeteg főzés ne plusz kilókat eredményezzen arra az időszakra, amikor végre nekilendülhetünk. Amikor majd jöhet ismételten a kalandozás, akkor legyünk a lehető legjobb formánkban. Azon vagyok, hogy egészséges ételeket tegyek az asztalra. Nagy kedvencem a cukkini, brokkoli. Abból nagyon sokféle ételt főzök. Most is egy krémleves készül majd a konyhában, amihez jó kis teljes kiőrlésű pirítóst fogyasztunk. A 22 éves lányom pedig a világ legfinomabb palacsintáját készíti. Abból nem a diétás változatot esszük. A palacsinta az palacsinta. Nagyon-nagyon sok zöldséges ételt fogyasztunk, pulyka- és csirkemellet, rizst, krumplit. Születésnapomra kaptam egy olyan sütőt, amiben olaj, zsiradék nélkül lehet elkészíteni. Azt előszeretettel használom. A sült krumpli a belgák nemzeti eledele, de én magam is nagyon szeretem.