(►) Kék klippremier
Kultúra

(►) Kék klippremier

A Rumba Gitana Kék című lemezének bemutatója tavasszal volt Kiskunhalason, a Közösségek Házában. A címadó szerzeményhez azóta klipet is forgattak az együttes tagjai. Premierje július 5-én este 7 órakor volt a közösségi médiában.

- Június első felében forgattuk, a helyszín Balatonvilágos volt. Egy napunk volt a felvételek elkészítésére. László Dorina és Czikkely Anna írta a forgatókönyvet, őket személyes és alkotói barátság is fűzi egymáshoz. A jeleneteket Dorina rögzítette egy nagyon profi fényképezőgéppel, majd a vágást és utómunkálatokat is ő végezte.  A teljes projektet Czikkely Anna szervezte és fogta össze. Érdekessége továbbá, hogy Panni – aki formatervező művész hallgató – grafikái, animációi is színesítik a tartalmat  – tudtuk meg Hegedűs Zoltántól a Rumba Gitana képviseletében.

- Mi a klip sztorija?

- Az együttes tagjai élik a világukat saját miliőjükben, és kapnak egy jelzést. Ez egy-egy papírhajó formájában érkezik. Azt jelképezi, hogy találkozni kell és közösen zenélni. Minden tagnak van egyéni jelenete, a végén közös örömzenélés. A video is olyan vidám, mint maga a zene, ami alapul szolgált. Sok apró ötlet és munka van a klipben. A teljes élményhez és ahhoz, hogy az apró részletek is értelmet nyerjenek, többször meg kell nézni.

A Rumba Gitanáról bővebben is olvashatnak a Halasi Tükör hetilap július 10-i számában.

Fotók: DodoFoto

Még több cikk

Dallista augusztus 9

Dallista augusztus 9

Dallista július 26-ra

Dallista július 26-ra