(►) Lyra 45 - jubileumi koncertre készül a zenekar
Kultúra

(►) Lyra 45 - jubileumi koncertre készül a zenekar

Ebben az évben ünnepli alapításának 45. évfordulóját a kiskunhalasi Lyra együttes. Többek között erről is beszélgettünk a tagokkal, de kiderült az is, mennyire mernek hosszútávon tervezni.

- A jeles születésnapokat mindig igyekeztünk méltóképp megünnepelni. 2021-ben 45 éves a zenekarunk, így a terveink szerint, amennyiben a helyzet engedni fogja, idén év végén egy nagyszabású koncerttel ünnepelnénk. Volt olyan jubileumunk, mikor meghívott zenészvendégek és barátok álltak színpadra egy-egy Lyra feldolgozással. Lehet, hogy most is ilyen koncertünk lesz, de arra is gondoltunk, hogy családtagokkal egészülne ki a csapat és úgy szólalnának meg a jól ismert dallamok – fejtette ki Csorvási Zoltán.

Jeszenszky-Sebők Judit is hosszú évek óta oszlopos tagja a zenekarnak. Örömmel idézte fel a kezdeteket.

- Mintha csak most lett volna, pedig már 1995 óta éneklek a Lyrában. Bevallom őszintén, előtte én soha nem hallottam a zenekarról, mégis örömmel vállaltam el Zoli felkérését. Az első próbán elém tettek körülbelül 30 kottát, hogy ezeket kellene énekelni. Akkor döbbentem rá, hogy miről is van konkrétan szó. De maradtam, azóta pedig eltelt 25 év és még mindig ugyanolyan öröm a csapattal színpadon állni, mint az elején – mesélte Judit.

Tervekből nincs hiány, ha a tagokon múlik, Lyra volt, van és lesz is.

- A vírushelyzet a mi 2020-as évünket is teljesen derékba törte. Azonban 2021-ben remélem, sok koncertünk lesz majd, hiszen várnak bennünket csomó helyen. És merjünk nagyot álmodni, 2026-ban lesz 50 éves a zenekar. Jó lenne, egy 50 év 50 dal című koncertet csinálni – mondta Zoltán.