(►) Sok újdonság a halasi könyvtárban
Kultúra

(►) Sok újdonság a halasi könyvtárban

A vírusveszély ideje alatti csend után, az elmúlt hetekben végre újra megtelt élettel a kiskunhalasi Martonosi Pál Városi Könyvtár, hiszen sorra érkeznek az olvasni szerető halasiak, most, hogy ismét teljes nyitva tartással üzemelhet az intézmény. A háromhónapnyi kényszerpihenő alatt azonban sok változás, újítás történt a könyvtárban.

- Ezt a kényszeres leállást arra használtuk, hogy azokat a munkafolyamatokat elvégezzük, amiket nyitva tartási időben nehezebb lett volna. Ilyen feladat volt például a könyvek selejtezése, raktárrendezés vagy éppen az informatikai rendszerünk fejlesztése, javítása. Az olvasóterem is komoly átalakuláson ment keresztül. Leszűkítettük azon dokumentumoknak a körét, amiket csak itt, helyben lehet olvasni, a legtöbbet kölcsönözhetővé tettük. Az előírásoknak megfelelően, jelenleg az alapszolgáltatásokat tudjuk biztosítani, a lejárt könyveket vissza lehet hozni, újakat lehet kölcsönözni, viszont kizárólag ez idő alatt lehet bent tartózkodni az épületben, így a helyi programok és az internethasználat továbbra is szünetel – tudtuk meg Erhardt Györgyi igazgatótól.

A gyermek és ifjúsági részlegen is látványos átalakítások történtek. A könyvtárosok bíznak abban, hogy a fiatalokat is sikerül bevonzani az intézménybe.

- Kialakítottunk egy babáknak szóló könyves szigetet, így végre a babairodalom egy helyen található meg. E mellett készítettünk egy „szülők polcát” is, ahol a neveléssel kapcsolatos könyveket találhatják az érdeklődők. Örömmel mondhatom, hogy elkészült tini részlegünk is, mely bútorzatában, könyvkínálatában is tükrözi a korosztály igényeit – számolt be Tóthné Felföldi Zsuzsanna igazgatóhelyettes.

A témáról a Halas Televízió Híradója is készített egy összefoglalót, melyben a könyvtárosok mellett az olvasók is elmondták, miért örülnek annak, hogy ismét teljes nyitvatartással üzemel az intézmény.

Még több cikk

Dallista november 22.

Dallista november 22.