(►) Szerelem és humor diákok előadásában (galéria)
Kultúra

(►) Szerelem és humor diákok előadásában (galéria)

A Szilády Áron Református Gimnázium tizenegyedikes diákjai egy speciális tanóra keretében különböző művészeti ágak elsajátítását választhatták. A fiatalok egy lelkes csoportja a színjátszást választotta, ennek eredményeképp pedig elkészült egy előadás, amit az elmúlt napokban láthatott a közönség.

A diákok és felkészítő tanáruk választása ezúttal Molnár Ferenc Üvegcipő című humoros, romantikus felnőtt meséjére esett. A középpontban Sipos Lajos műbútorasztalos és egy cselédlány minden akadályt elsöprő szerelmének megható története áll. A fiatalok öt teljes hónapon át készültek a bemutatóra, ami meg is látszott a profi előadáson.

- Igazán szerencsés vagyok, hiszen a diákok az első pillanattól kezdve nagyon komolyan vették a munkát. Rendszeresen jártak a próbákra, a rájuk osztott szerepeket pedig rövid idő alatt magukévá tették, így jó ütemben haladhatott a próbafolyamat. Pedagógusként nem volt nehéz dolgom, hiszen öröm együtt dolgozni egy ilyen csapattal – nyilatkozta weblapunknak Kelemenné Márkus Ágnes, felkészítő tanár.

A történet fő bonyodalomforrását alakító Gáspár Mirella szerint ez a darab minden nézőhöz közel áll valamiért.

- A cselédlány egy hebrencs, végtelenül naiv és szerelmes teremtés. Sok olyan jellemvonása van, ami miatt közel áll hozzám, de azt gondolom, hogy a nézők mindegyike talál a történetben olyan karaktert, akivel könnyedén azonosulhat. Azt gondolom, éppen ezért olyan sikeres az előadásunk. Előbb-utóbb mindenki magára ismer – mesélte kérdésünkre az ifjú tehetség.

A színdarabot először csak az iskola diákjai, pedagógusai láthatták, azonban május 29-én a gimnázium dísztermében egy nyilvános előadást is tartottak, amit bárki ingyenesen megtekinthetett.

Még több cikk