(►) Szilárd és Ricard a top8-ban
Kultúra

(►) Szilárd és Ricard a top8-ban

A XI. Pont Karaokeverseny legjobb nyolc énekese közül négy előadó neve volt eddig ismert. A Pont magazin mai adásában két újabb versenyző került be a kiemelt produkciók közé.

Nem volt még példa arra, hogy valaki spanyolnyelvű dallal indult volna el a Pont Karaokeversenyen. A Sárosdról érkezett Tóth Szilárd azonban éppen ezzel hívta fel magára a közönség és a zsűri figyelmét. Szinte tökéletes spanyol kiejtéssel adott elő egy érzelmektől túlfűtött dalt. Saját bevallása szerint a hazánkban nagy sikerrel vetített szappanoperák főcímdalai kapcsán szerelmesedett bele a spanyol nyelvbe, ezért hozott a versenyre is egy ilyen stílusú slágert.

- Szinte már a sanremói dalfesztiválon érezhettük magunkat a dalod hallgatása közben. Le a kalappal, így kell „meghalni” a színpadon. Nem volt túljátszva, remekül érezhető volt, hogy maximálisan érted és érzed azt, amit énekelsz. Köszönjük az élményt – mondta Csorvási Zoltán, a zsűri tagja.

A top8-as mezőnybe hatodikként Petre Ricard került be, aki a szegedi Talent énekstúdió növendékeként próbálja egyre magasabb szintre fejleszteni magát. Korábban ő sem járt még a kiskunhalasi versenyen, a zsűri az előválogatón nyújtott produkciója alapján egyértelműnek érezte, hogy ott kell lennie a döntőben. Dalát ott is kimagaslóan adta elő, így került be a legjobbak közé.

- Az tetszett az előadásodban, hogy mindenféle manír nélkül adtad elő ezt a slágert. Alapból a dal sem olyan, hogy nagyon cifrázni kellene, de Te éppen annyi csavart tettél bele, amennyit kell. Arra kell majd a későbbiekben odafigyelned, hogy az angol daloknak is pontosan tanuld meg a szövegét, mert voltak pici pontatlanságok szöveg terén. De ez gyakorlással orvosolható – értékelte Szarvas Panni, énektanár.

Két hely még kiadó. Jövő pénteken egy újabb énekes kerül majd be a XI. Pont Karaokeverseny top8-as mezőnyébe.