30 éve történt…
Kultúra

30 éve történt…

A Forrás-Új Tükör klub keddi rendezvényén telt ház volt. A régi barátok és kollégák együtt idézték fel a múltat Bikfalvy Annával. Ő vezette anno a művelődési központot, ahol ezúttal is találkoztak.

- Fontosnak tartottam, hogy minden korosztály részt vehessen sokszínű, változatos, magas színvonalú igényes, értékes színházi előadásokon, előadói esteken. Az ovisokat többek közt az Állami Bábszínház szórakoztatta. A hétköznapi élet problémáinak megoldását tanfolyamainkkal segítettük. A nyelvtudás megszerzéséhez nyelvtanfolyamokat indítottunk. Hasznos és népszerű ismereteket nyújtottunk varrótanfolyamunkkal, titkárnőképzőnkkel, a félelem nélküli szülést elősegítő előadássorozatunkkal. Az építkezők komplex formában kaptak tájékoztatást kiváló szakemberektől a telekvásárlásról, a hitellehetőségekről, a tervezésről, építőanyag-beszerzésről, lakberendezésről. Az egészségüket megőrizni vágyók jógázhattak. A mozgásművészetet pedig társastánc tanfolyamon és jazz-balett tanfolyamon sajátíthatták el. Támogattuk a művészeti csoportok, klubok munkáját. Örömteli eseményeket, jubileumokat ünnepeltünk – idézte fel a múltat. - A hétvégéken is sokszínű, szórakoztató és értékes program várta a fiatalokat intézményünkben az 1987-ben létrehozott Városi Ifjúsági Műhelyben. Nyári táborukban is komoly munka folyt mitológiai, hagyományőrző, mozgásművészeti és természetvédelmi témakörökben.

Azt, hogy mi minden történt, még hosszasan lehetne sorolni. A jóra és a szépre emlékezni mindig jó, főleg együtt. Ezúttal a Lyra együttes volt a vendég Csorvási Kata és Csorvási Zoltán képviselte az egykori zenekart.  Egy kis muzsikálásra most is volt lehetőség baráti hangulatban. A Szilaj citerazenekar képviselőit is szeretettel köszöntötték.

- Óriási élmény számomra, hogy ennyi évtizeden keresztül folyamatosan hallhattuk és láthattuk őket, és tapsolhattunk nekik. Ugyanilyen örömmel vártam a találkozást a régi klubok vezetőivel, egykori kollégáimmal – fogalmazott Anna.

Bővebben a Halasi Tükör későbbi számában olvashatnak a Halasi Média és Kultúra Nonprofi Kft. rendezvényéről.

Hozzászólás (0)