A Daróczi nyuszik tovább hódítanak
Kultúra

A Daróczi nyuszik tovább hódítanak

Újabb Daróczi világsikert hoztak a bócsai üregi nyuszik. A mai napon Hollandia Ede nevű városában a Naturephotographer of The Year pályázat fődíját vette át Daróczi Csaba soltvadkerti természetfotós ugró nyuszik című képének köszönhetően. A kiskunhalasi központú Kiskunszt Fotóklub fotográfusát telefonon értük utol.

Ígérem több díjat már nem tervezek nyerni az idén, de most még Hollandiában sikerült megnyernem a Naturephotographer of The Year pályázat Fődíját! Gratula Kaszás Norbinak akinek lett egy kategória első díja és Máté Bencének aki szintén falra került - olvasható a mai bejegyzés Daróczi Csaba közösségi oldalán. A címképen (facebook) Daróczi Csaba átveszi a győztesnek járó 3 000 €-os díjat.

Daróczi Csaba csütörtökön még Kiskunhalason a Kiskunszt Fotóklub VI. kiállításán vett részt a Közösségek házában, ma pedig már Hollandiában, az Ede-ben rendezett 2 napos Nature Talks Photo Festival díjátadóján szólították színpadra. Csaba az abszolút győzelmet szerezte meg az ugró nyuszik című fotójával, amely része  a nagyszabású üregi nyulakat ábrázoló természetfotó sorozatának.

Háború és béke (fotó Daróczi Csaba)

Daróczi Csabát telefonon érte utol szerkesztőségünk és a következőket nyilatkozta. Hollandiában vagyok Dorci lányommal és alig néhány perce vettem átaz év természetfotósának járó fődíjat. A bócsai nyuszik úgy látszik továbbra is elnyerik a világ természetfotós szakma tetszését. Az idén már több országban jártam, ahol nyertem a nyuszikkal. Dorci lányom most is elkísért és kihasználjuk az alkalmat, hogy megismerkedjünk az országgal és persze közben fotózom őt az új környezetben.

Téli nyuszik a bócsai határban (fotó Daróczi Csaba)

Daróczi Csabát megkérdeztük arról is, hogy tartogat-e még lehetőséget az év esetleg egy újabb díjra. Én már nem merek semmit mondani. Már ez is messze felül múlta a várakozásaimat, de még akármi is lehet - mondta sejtetően. Az alábbi videóban 1.28-tól látható Daróczi Csaba díjátvétele.

Daróczi Csaba a héten, kedden a Magyar Természetfotós Szövetség díjátadóján lett az év természetfotósa, amelyről hírportálunk is beszámolt. Ott is a bócsai nyusziknak köszönhető a siker. A háború és béke című fotója nyerte el a zsűri tetszését. Mint korábban mondta a vadkerti fotós, 72 napot áldozott az üregi nyúl projektre. Ennyi időn át fotózta naponta az üregi nyulak életét, amelyből aztán több hazai és nemzetközi díjnyertes fotó is született. Ezúton is gratulál szerkesztőségünk Daróczi Csaba újabb sikeréhez!