A három nyulak
Kultúra

A három nyulak

A Martonosi Pál Városi Könyvtárban Játékos-bábos mesék címmel indult sorozat. A foglalkozásokra a kisgyerekeket és szüleiket várják elsősorban. Ezen a héten – igazodva a közelgő ünnepekhez – A három nyulak című mesét elevenítették meg a tékában.

A programot Fejes Józsefné vezette az intézmény gyermekrészlegén. A Szivárvány Bábszínházi Alapítvány tevékenységét hosszú ideje koordinálja és sikeres előadások fűződnek nevéhez. Ezúttal a Játékos-bábos mesék keretében A három nyulak szerepelt a középpontban.

- A bábos foglalkozások fejlesztik a beszéd- és utánzókészséget, a mozgást. Mindemellett a kézügyességüket is megmutathatják a kicsik ezeken az alkalmakon. Fontos, hogy eszközhöz is kötődjön a mese, akkor jobban rögzül. Mindenki vizuális típus. A mese pedig hasznos, mert erkölcsi tanulsággal is szolgál – hangsúlyozta.

Fejes Józsefné elmondta, hogy május 7-től kezdődően a Cselekvő közössékgek országos programhoz is kapcsolódnak. Azon a napon délelőtt 10 órakor három mesét is bemutatnak Kiskunhalason, a városi könyvtárban. Egyik a Surranó és Brekkenő, másik a Vitéz László Aranyországban, a harmadik pedig a Vityilló. Délután 4 órától hímző körben tevékenykedhetnek a vállalkozó kedvű érdeklődők. Május 11-én bábtanya várja a látogatókat. Lesz előadás, varrás és csutkabáb-készítés.

A Játékos-bábos mesék sorozat május 14-én folytatódik délután fél 5-től. Akkor a Virágok versenye, valamint A róka és a kacsák mese szerepel repertoáron.