A közönség szeretete motivál (galéria)
Kultúra

A közönség szeretete motivál (galéria)

- A közönség szeretete motivál és az, hogy most is ennyien eljöttetek és meghallgattatok - mondta  D. Nagy Lajos a Forrás-Új Tükör Klub kedd esti beszélgetésén. A Bikini együttes énekese beszélt kiskunhalasi élményeiről,  a készülő szólólemezéről és arról is, hogy miért vállalkozott műfordításra.

D. Nagy Lajost nagyon sokan ismerik és kedvelik. Ez jól látszott azon az érdeklődésen is, amelyet kiskunhalasi közönségtalálkozója váltott ki. A Forrás-Új Tükör Klub vendégeként Jáger Leventével beszélgetett. A közel másfél órás rendezvény alatt sok minden kiderült a Bikini énekeséről. Beszélt arról, hogy többféle hangszeren játszott gyermekkorában és 15 éves korában már zenekara volt. Szívesen emlékezett vissza azokra az évekre, amelyeket Kiskunhalason töltött. Örömmel konstatálta, hogy sok ismerős arc tűnt fel a nézőtéren.

A beszélgetésen szóba került az is, hogy az akkori hatalom minden eszközt bevetett a Rolls Frakció ellehetetlenítése érdekében. Kóbor János, az Omega vezetője viszont kiállt mellettük, ennek is köszönhető a lemez kiadása. D. Nagy Lajos mostani zenekara, a Bikini kapcsán említette, hogy ő intézi a koncertekkel kapcsolatos szervezést. Szívesen beszélt most készülő szólólemezéről, amelynek hét dala már elkészült, hármat pedig fel kell még énekelnie. Azt mondja, nem kapkodják el a megjelentetést és az azt követő lemezbemutató koncertet sem. A közönség most néhány dalt meg is hallgathatott a készülő albumról. 

Beszélt családjáról, gyermekeiről, Danielláról, Lorettáról és Bálintról, fia egyébként elkísérte őt. Kiderült, hogy műfordítással is foglalatoskodik, egyik nyaralásán talált egy angol nyelvű könyvet, amelyet önszorgalomból magyarra ültetett át. A közel másfél órás beszélgetés végén a hallgatóság kérdéseire is válaszolt, többek között Daczi Zsoltról, aki már az első próbán bebizonyította nekik, hogy mestere volt a hangszerének. És hogy mi motiválja a rengeteg siker után? - A közönség szeretete motivál és az, hogy most is ennyien eljöttetek és meghallgattatok- fogalmazott D. Nagy Lajos. (A Halas Televízió rögzítette az egész beszélgetést, amelyet karácsonykor mutatunk majd be.)