A mi sporthőseink
Kultúra

A mi sporthőseink

A mi sporthőseink címmel jelent meg egy hónapja Szabadkán Tóth Tibor sportújságíró könyve, amelyben a vajdasági magyar sportélet meghatározó alakjaival készültek riportok, interjúk. A Forrás – Új Tükör Klub keddi programján ő lesz az egyik vendég. Vele, és még másik két vendéggel beszélgethetnek az érdeklődők.

Az író mellett vendég lesz még Szalai Attila karikaturista, akinek két éve volt kiállítása a programnak helyt adó Közösségek Házában. Az évek során sok-sok sportolóval került már kapcsolatba – elsősorban úgy, hogy lerajzolta őket, s egyébként ő a könyv ötletadója.

A meghívottak közt van még Jánosi Elvira ultra-maratonifutó is, aki szerepel a könyvben, és igen korán – 7 évesen kezdett el futni, és sok-sok világversenyt is megjárt és megnyert, ezzel dicsőséget hozva a vajdasági magyar sportnak. Ma már főleg ultramaraton versenyek szervezésével és sportvezetéssel foglalkozik, valamint edzőként tevékenykedik.

„Olyan sportolókkal, sportágakkal ismerkedhetünk meg, akik a mostoha körülmények ellenére is ki tudják magukból hozni a maximumot, és képesek világszínvonalat elérni.” – hangzik el a könyv előszavában.

A programra február 19-én, kedden 18 órakor kerül sor a Közösségek Házában. A belépés ezúttal is díjtalan.

Még több cikk

Friss dallista

Friss dallista