A Rockfarsang örök és elpuszíthatatlan (galéria)
Kultúra

A Rockfarsang örök és elpuszíthatatlan (galéria)

Egy rendhagyó programmal ünnepelte 17. születésnapját a Rockfarsang. A Hungarian Stage Rental Kárász utcai telephelye volt a helyszín, ahol komoly technikával felszerelt színpad épült, e mellé pedig egy stúdió is, amely az internetes közvetítést tette lehetővé. A világhálón érkező visszajelzések szerint a Rocklife, a Gypo Circus, a házigazda Voices és a Rómeó Vérzik is megmozgatta a monitorok, televízióképernyők előtt a rajongókat. 

A Rockfarsang örök és elpusztíthatatlan. Ezt bizonyítandó a szervezők dacolva a járványhelyzettel, ha nem is a megszokott kulisszák között, de megrendezték a télűző zenei parádét. Gál Deskének és csapatának köszönhetően, a Hungarian Stage Rental Kárász utcai telephelyén olyan körülményeket teremtettek, amelyek bizony komoly hang- és fénytechnikát, vizuált jelentett. Hogy a rajongók se maradjanak le az eseményről, arról több kamera és egy stáb gondoskodott. Napok óta tartottak az előkészületek a szombat késő délutáni kezdésre. A Roocklife indította a koncertsorozatot, a fiatalok felszántották a színpadot. 

A fellépők közötti átmenetet beszélgetések színesítettek egy alkalmi stúdióból. Közben a kulisszák mögött készültek a jelmezek és a maszkok. Találkozhattunk Lemmyvel a Motör Head forntemberével, Ozzy-val, Ringo Starral és magával az ördöggel is. A második fellépő a Gypo Circus volt, Bandiék hozták az a zenei stílust, amely miatt annyira szeretik a zenekart. 

A házigazda a Voices zenekar volt. A banda 28 éves létezik és az elmúlt időszakban csak a Rockfarsangok idejére aktivizálja magát. Nem látszott a kihagyás és Juci, Deske, Jesző és Roli élvezte a koncert minden pillanatát. A velük készült beszélgetésből pedig rengeteg érdekességi kiderült róluk és már készülnek a következő 28 évre.

- Nagyon hálásak vagyunk a kiskunhalasiaknak, Deskééknek, hogy itt lehetünk. Szinte hazajárunk ide, borzasztóan fontos számunkra ez a fellépés - ezt már Kovács Koppány, a Rómeó Vérzik frontembere mondta. A felvidéki zenekar közel egy órán át zenélt, a tavaly ősszel megjelent lemezük több dalát most játszották először. 

- Kimondhatatlanul büszke vagyok a csapatomra, a stábra. Egyszerűen úgy gondoltuk, hogy nincs olyan, hogy nincs Rockfarsang. A fellépők visszajelzései, a világhálón érkező üzenetek is azt mutatják, jól döntöttünk, amikor a rendezvény mellett tettük le a voksunkat. Most pedig ünneplünk egy kicsit - mondta Gál Deske, aki Jeszenszky Zoltánnal közösen szervezte meg az idei, rendhagyó Rockfarsangot. (A fellépőkkel a Halas Televízió is forgatott, az interjúkat a Kultúrképben és a Pont című műsorainkban nézhetik majd meg.)

Még több cikk

Vasárnapi dallista

Vasárnapi dallista