A tripla P ütős koncertje a halasi főtéren
Kultúra

A tripla P ütős koncertje a halasi főtéren

Fúvós muzsika után az ütős hangszereké lesz a főszerep szombaton, 17 órától a halasi főtéren.  A TérZene program második állomásán a Percusson Projekt Pécs szórakoztatja majd a publikumot.

Mint arról beszámoltunk, öt szombaton át tartó sorozat indult Kiskunhalas főterén. Múlt héten a Philharmonic Brass Quintett koncertezett városunkban a TérZene program keretében.  A projektet 2019. október 1-jén, a Zene Világnapján indította útjára az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Komolyzenei Stratégia részeként, azzal a céllal, hogy Magyarország 5000 fő feletti települései rendszeres és ingyenes szabadtéri koncertekben részesülhessenek.

A kezdeményezés célja, hogy minél több helyszínen csendüljön fel a klasszikus zene, a köztereken, parkokban legyenek ezek az alkalmak találkozási pontok, értékes, szórakoztató, ingyenes programok az egész család számára, méghozzá rendszeresen.

Július 4-én, szombaton 17 órától a Percussion Project Pécs koncertezik Halason, a zenekar fő célkitűzése az ütőhangszeres muzsika széles körben történő prezentálása, megismertetése. Olyan közönségbarát örömzenével szolgálnak majd, mely 0-99 éves korig mindenkinek ajánlott. Koncertjeiken ritkán hallható hangszerkülönlegességek is megszólalnak, zenéjük a ragtimeon át a latin muzsikáig mindenféle műfajt felölel. Az együttes tagjai: Góth Tamás ütőhangszeres művész, művészeti vezető, Őri Eszter ütőhangszeres művész, Buzási Kristóf - ütőhangszerek, Göncz Máté - ütőhangszerek.