A zene világnapja (videóval)
Kultúra

A zene világnapja (videóval)

A zene világnapját Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenetanácsa kezdeményezésére ünnepeljük október elsején. Ezen a napon világszerte felhívják a figyelmet a muzsika szeretetére. A rendezvénysorozathoz Kiskunhalas is csatlakozott.

A művészeti iskola immár hatodszor rendezte meg komolyzenei versenyét. Hangszeres, vokális és kamarazene kategóriában bizonyíthatták a gyermekek rátermettségüket, tudásukat.

- Ez a városi verseny alkalmat ad azoknak is a megmérettetésre, akik a megyei és az országos versenyekre nem jutnak el. Az elhangzó zeneszámokból válogathatunk a későbbi fellépésekre – tájékoztatott Ulakcsainé Lovas Jolán intézményvezető.

{phocadownload view=youtube|url=http://www.youtube.com/watch?v=_p0boskw4ik}

A növendékek produkcióit háromtagú zsűri értékelte. Lauer Ágnes, a hódmezővásárhelyi művészeti iskola tanszékvezetője; Horváth Mária magánének tanár és Lakatos Lászlóné nyugalmazott elmélettanár, elnök véleményezte a műsorszámokat.

A Bibó István Gimnáziumban is egész nap szól a zene. A szünetekben pedagógusok és diákok lépnek fel, délután a Wriggle együttes koncertezik, miközben kiállítás is megtekinthető a muzsikához és a középiskolához kapcsolódóan.

Kép, szöveg: Pál László

Még több cikk

Dallista augusztus 2

Dallista augusztus 2

Kór- és kordokumentum

Kór- és kordokumentum