Ady Endre 141
Kultúra

Ady Endre 141

Zenés irodalmi esttel emlékeztek Ady Endrére február 2-án este a Martonosi Pál Városi Könyvtárban születésének 141. évében. A rendezvényen Rácz Attila szavalta a költő verseit nagy átéléssel. A műsorban közreműködtek a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Zongorán Fehérváriné Ábrahám Melinda játszott. 

Az előadói est apropóját az adta, hogy tavaly volt Ady Endre születésének 140. évfordulója. A zenés irodalmi összeállítás sikere hozta a folytatást, így idén a kiskunhalasi közönséghez is eljutott.  - Megérintett Ady Endre személyisége, életútja. Ő az egyik kedvenc költőm. Sokat olvastam tőle, róla. Versei általános iskolás korom óta kísértek, hívogattak. Előadói estjeimen nagy örömmel osztom meg az élményt, amit az úton megszereztem – fogalmazott Rácz Attila versmondó, akinek növényvédelmi szakmérnök az eredeti szakmája.

Rácz Attila szerint a versek önmagukban nem mindig emészthetőek könnyen. Úgy gondolta ezért, jó, ha oldja a zene. A rendezvényen két népdalfeldolgozás hangzott el. Kodály Zoltántól az Elment a két lány virágot szedni és Petrovics Emiltől a Két gyermekdal. Szőke Zsófia hegedűn, Szélpál Ádám trombitán játszott. Felkészítő tanáraik: Cservákné Molnár Eszter és Mezei Attila. Az esten Fehérváriné Ábrahám Melinda működött közre zongorán. A fellépőket telt ház fogadta a városi könyvtár olvasótermében.