Ákos látni és teremteni szeretne (galéria)
Kultúra

Ákos látni és teremteni szeretne (galéria)

Marton Ákos alkotótársaival az elmúlt napokban egy gyönyörű óriásfestményt készített az egyik halasi tűzfalra. A szegedi festőművész vászonra álmodott képeiből összeválogatott egy csokorra valót, amit most a halasi közönség is megszemlélhetett.

Pénteken este a Közösségek Házában nyílt meg Marton Ákos rendhagyó hangvételű tárlata. A művész azt mondta, a terem adottságaihoz és mostani hangulatához igazította, mely képeket hozza magával Kiskunhalasra.

- Az utóbbi pár évben többféle korszak jellemezte a festészetemet. Talán elsőre furán hangzik egy ilyen fiatal művész szájából, hogy már több korszakon is túl vagyok, de ez valóban így van. Aki megnézi a kiállításom, láthatja, hogy vannak nagyon minimalista, kevés színnel létrehozott képeim, de több, nagyon színes, már-már harsány alkotás is kikerült a falra – nyilatkozta weblapunknak a művész.

A műsorban az Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai, valamint egyik növendéke működött közre. A tárlatot Csesznák Verka nyitotta meg. A grafikus szerint az óriás falfestményből és a kiállításon szereplő képekből is az tűnik ki, hogy Marton Ákos egy rendkívül összetett, sokszínű egyéniség.

- Aki képekben, vagy színekben formál világot, a saját világát nyújtja tálcán. Mindenkinek, és akárkinek. Egyetlen látvány ezer emberből, ezer különböző valóságot csal elő. Az elmék játéka ez. Körtáncformák, metaforák és jelképek között, ahol mindenki úgy táncol, ahogyan a lelke engedi – osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

A kiállítás június 3-ig lesz látható a Közösségek Házában.

fotók: Anda Péter