Apa-lánya örömzene
Kultúra

Apa-lánya örömzene

A kiskunhalasi Gusztos Enid szórakozóhelyek és klubok színpadai helyett, családi házuk udvarán énekelt és zenélt édesapjával az elmúlt hónapokban. Korábban sokat jártak együtt fellépni, versenyeken is indultak, mostanában azonban főként már csak saját szórakoztatásukra zenélnek.

Enid azt mondja, imád apukájával közösen összehozni egy-egy új produkciót, hiszen a közöttük lévő kapcsolat semmilyen más zenekari viszonyhoz nem hasonlítható.

- Több formációban is benne voltam és vagyok, de az, ha apukámmal alkotunk, az egészen más. Olyan dalokat játszunk, amit mindketten jól ismerünk, így akár egy pillantásból, egy bólintásból is érezzük, mit szeretne abban a pillanatban a másik. Bár alapból a zenei ízlésünk nagyon távol áll egymástól, szoktunk egymásnak dalokat ajánlani. Általában apa hoz egy új ötletet, én azt meghallgatom, majd leszavazom (nevet). Utána én választok egy szívemnek kedves dalt, amit apa megtanul, így már vihetjük is fellépésre – árulta el Enid.

A családfő, Gusztos Károly mindkét gyermekére nagyon büszke. A legnagyobb öröm számára az, ha énekelni hallja fiát vagy lányát.

- Bence Angliában él, egyre jobban ível felfelé a kinti zenei karrierje, Enid pedig Szegeden van benne különböző formációkban. Ha abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a lányommal együtt zenélhetek, az nekem azon túl, hogy hatalmas öröm, egyben óriási felelősség, teher is. Hiszen tökéletesen helyt kell állnom, nem tehetem meg, hogy egy hibázással tönkretegyem az ő produkciójukat – mondta Károly.

Enid weblapunknak elárulta, életében valószínűleg mindig is az éneklés lesz az egyik legfontosabb dolog, ám most már úgy látja, ez számára soha nem lesz több, mint egy nagyon kedves hobbi.