Az ABBA-tól a Fejérváry indulón át Santana-ig (galéria)
Kultúra

Az ABBA-tól a Fejérváry indulón át Santana-ig (galéria)

Több mint másfél órás koncertet adott hat kiváló fúvószenekar a Horváth István Sportcsarnokban. A Halas Concert Band meghívására Kiskőrösről, Kistelekről, Mórahalomról érkezett együttes, de itt voltak a Készenléti Rendőrség muzsikusai is. Az élményt két mazsorettcsoport bemutatója tette még emlékezetesebbé. Zenés utazás volt, ahol Santana, az Europe, az ABBA szerzeményei tökéletesen megfértek az indulókkal.

Az időjárás csak egy kicsit húzta keresztül a szervező Halas Concert Band számítását, ugyanis a vasárnapi fúvószenekari találkozó szereplői városszerte muzsikáltak volna, délután pedig a főtéren adtak volna koncertet. Az eső írta történet a Horváth István Sportcsarnokba parancsolta a produkciót, de aki ott volt az tudja, az élmény így is fantasztikus volt. Aki látta és hallotta csak az tudja, hogy mekkorát szól, amikor 250 hangszer egyszerre szólal meg. A megjelent zenekarokat és a közönséget Fülöp Róbert polgármester köszöntötte.

A koncertet az utánpótlás, a Molnár Dóra vezette Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara kezdte, majd a Halas Concert Band melegítette be a publikumot. A vendégfellépők sorában a Kiskőrös Város Fúvószenekara, a Készenléti Rendőrség Fúvószenekara, a Kisteleki Id. Vándor Rudolf Fúvószenekar, majd a Mórahalmi Fúvószenekar következett. A repertoár elég széles volt, az ABBA, az Europe, Bon Jovi, Carlos Santana tökéletes élményt adott az indulókkal. 

A találkozó második felében már a mozgás is nagy szerephez jutott. Valamennyi együttes egyszerre muzsikált, miközben a szabadkai Crystal Dance Club és Kiskőrös Város Mazsorettcsoportja mutatta be különleges koreográfiáját. A végén pedig örömzene volt, Fülöp Róbert polgármester pedig átadta az ajándékokat a résztvevő csoportok vezetőinek. A fellépők jelezték, hogy  jövőben is bármikor szívesen eljönnek Kiskunhalasra. (Részletek a Kultúrkép adásaiban.) 

Fotók: Anda Péter

Még több cikk

Új-Hunnia 2039

Új-Hunnia 2039

Minden évben Halason

Minden évben Halason