Az Anno Musica koncertezik a belvárosban
Kultúra

Az Anno Musica koncertezik a belvárosban

Egy héttel ezelőtt a Tisza Kvintett muzsikált a Panorámatoronyban a TérZene-sorozat részeként,  ma délután 14 órától újabb minikoncertet lehet megtekinteni a belvárosban. Ezúttal az Anno Musica muzsikál az érdeklődőknek.

A TérZene minikoncert-sorozat  következő, immáron hetedik állomásához érkezve pénteken délután 2 óra körül ismét érdemes lesz a belvárosban sétálni, hiszen az Anno Musica érkezik Kiskunhalasra- közölte Kuris István László alpolgármester.

A 2014-ben alakult Anno Musica régizenét és moldvai csángó népzenét játszik. Tagjai régóta foglalkoznak ezzel a különleges zenei nyelvvel, számos díj, elismerés is a birtokukban van. A zenekar különlegessége, hogy a középkori és reneszánsz zenét a népzene irányából közelíti meg. Korhű hangszereik (duda, középkori síp, lant, dobok) mellett a népi hangszerek (citera, koboz, furulya, kecskeduda) is az instrumentárium részei. A változatos és széles repertoárnak köszönhetően bármilyen helyzetben egyaránt helytállnak, a vásári mulattatástól a nagyszínpadi koncertekig.

A szeptemberben újraindult TérZene sorozat kezdeményezés azért jött létre, hogy a városháza környékén járókelők szabadtéri, meglepetésszerű zenei élményben részesüljenek az EMMI kulturális államtitkársága támogatásával, a Filharmónia Magyarország közreműködésével.