Az erdő kincsei fotókon a Csipkeházban (galéria)
Kultúra

Az erdő kincsei fotókon a Csipkeházban (galéria)

A megújult Csipkeház a saját, állandó tárlata mellett egyre több időszakos kiállításnak is helyszínt biztosít.  Csütörtöktől lehet megtekinteni azokat a fotókat, amelyek dr. Kovács Enikő és Bial Péter szemét, témaérzékenységét dicsérik. Az alkotók azt mondják, szeretnének minél többet megmutatni az erdő kincseiből.

Dr. Kovács Enikőt sokan ismerik városunkban, gyakorló orvosként nap mint nap találkozhatunk vele. Azt kevesebben tudják róla, hogy szenvedélyes fotós, sőt, gomba-szakellenőr is. A táj, az erdő szeretete kapcsán találkozott Bial Péter természetfotóssal, akivel közösen most először mutatják meg fényképeiket a halasi közönségnek. Csütörtökön, a Csipkeházban nyílt meg a tárlat, amely Az erdő kincsei címet viseli. Az ünnepélyes megnyitóra a nagyteremben került sor, a köszöntőt Boros Lajos gomba-szakellenőr mondott.

- A gombák a természet alapvető és nélkülözhetetlen részei, de elég keveset törődünk velük. Azt vettem észre, hogy kevesebb fotó is készül ebben a témakörben, mint a természet más csodáiról. Fontosnak tartom, hogy minél többen megismerjük, megszeressük a  gombákat, értékeljük a szerepüket, mert nélkülük  az erdő komoly hiányt szenvedne- fogalmazott dr. Kovács Enikő.

- Tizenöt éve foglalkozom fotózással, főleg a természetben lévő dolgok megörökítése fontos számomra. Az Enikő is nagyon szereti ezt a műfajt, ő kifejezetten a gombákat kedveli, én lefotózom a madarakat, de ha reggel kimegyek a természetbe, akkor a szép napfelkeltét sem hagyom ki- tette hozzá Bial Péter. (Részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.)