Az üvegcipő (galéria)
Kultúra

Az üvegcipő (galéria)

Molnár Ferenc legtöbbször játszott művével, Az üvegcipővel zárult a halasi színházi évad december 3-án. A moziban a Körúti Színház vendégjátékát tekinthette meg a helyi közönség a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében. Az előadás főbb szerepeit Mérai Katalin és Kautzky Armand alakította. 

Molnár Ferenc darabja páratlan érzékenységgel járja körbe a szerelem, boldogság, boldogtalanság témát. Romantikus vígjáték, egy kifordított mese ez, mely mégis eredeti a maga műfajában. Sipos Lajost, az öregedő műbútorasztalost Kautzky Armand formálta meg.

- Az üvegcipő az egyik legcsodálatosabb darabja Molnár Ferencnek. Fantasztikus romantikus vígjáték, de van benne dráma, emberi helyzet, mindenféle. Életem egyik legkedvesebb szerepe. Az a különlegessége, hogy amikor a pályámat kezdtem a Madách Színházban – ki se mondom, hogy milyen régen -, akkor én ebben az előadásban Császár Pált játszottam. Sipost anno Huszti Péter alakította. Eltelt néhány évtized, és most én értem bele ebbe a szerepbe. Ez nagyon nagy megtiszteltetés és nagyon-nagyon örülök neki – mondta Kautzky Armand. 

A panziós nagyságát Mérai Katalin alakította. A színésznő szerint Adél az okos asszony az előadásban. - Elég karakán, a saját életébe belekeményedett nő. Megpróbálja okosan élni az életét és szabályok szerint. Aztán rájön arra, hogy ez nem működik, mert a szerelem mindent felülír. Nagyon izgalmas, nagyon szép szerep. Abszolút jutalomjáték egy én korombeli nőnek – fogalmazott Mérai Katalin. A nagy sikerű darabot Galambos Zoltán rendezte. 

Fotók: Anda Péter