Babák, haikuk, képek… (galéria)
Kultúra

Babák, haikuk, képek… (galéria)

Féltek-e még régi lányok? címmel tekinthető meg a Közösségek Házában Bácsalmási Gabriella kiállítása. A március 12-i megnyitó közönségét dr. Bognár Zoltán gimnáziumi tanár köszöntötte. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte. 

A rendezvény a Közösségek Háza színháztermében kezdődött. Bemutatót tartott a kiskunhalasi Szabad Tánc Műhely Bácsalmási Gabriella közreműködésével. Élő képet, színpadi jelenetet vittek közönség elé. A megnyitón dr. Bognár Zoltán mondott beszédet. Rámutatott, az est főszereplője: Bácsalmási Gabriella. Kiállításán szöveg inspirálta képeket lehet látni.

- Egy-egy haikut találunk a képek alatt. A haiku Japánból került hozzánk, egzotikus volta miatt gyorsan elterjedt világszerte. A verseket 17 szótagú szövegek alkotják, nálunk 3 sorba tagolva. Tömörség, erős intellektuális tartalom, csattanó jellemzi. Gyakori benne az aforisztikus, filozofikus mondanivaló. Gabi képei miniatűr remekek – fogalmazott. Bácsalmási Gabriella vegyes technikával dolgozott. Lavírozott tust alkalmazott. Számára az alkotás önkifejezés és kikapcsolódás is egyben, de nem mindig van rá ideje. 

- Gyermekkorom óta rajzolok, de ez az első önálló kiállításom. Most éreztem úgy, hogy eljött az ideje – tudtuk meg tőle. – Egy évvel ezelőtt elkezdtek kis versecskék születni bennem. Engem is meglepett, mert eddig gondolatokban és képekben fejeztem ki magam. A versek inspirálták ezeket a képeket. A tárlat címe egy Cseh Tamástól vett idézet: Féltek-e még régi lányok? A kiállítás alcíme: Szavak és képek egy játékbaba szívéből. 

A rendezvényről további részletek a Halasi Tükör hetilap március 25-i számában.