Barangolások Smuk Imrével
Kultúra

Barangolások Smuk Imrével

Közel félszáz színmű díszlete, és nem egy esetben azok jelmezeinek tervezése köthető Smuk Imre nevéhez, de fiatal kora óta a festészet is jelen van az életében. Képeivel, munkásságával most a halasiak is megismerkedhetnek. Február 14-én 18 órakor nyílik meg a Halasi Média és Kultúra Kft. szervezésében, a Közösségek Házában a Barangolások című tárlat.

Smuk Imre pályafutásából is kiderül, mekkora szerepe van az életében a művészetnek. Az 1950-ben született alkotó kezdetben pedagógusként dolgozott, majd színházművészeti előadó volt a dunaújvárosi Bartók Művelődési Központban.1982-ben a Színház - és Filmművészeti Főiskolán színházelméletből diplomázott és 1983-tól a Dunaújvárosi Bemutatószínpad művészeti vezetője, majd 1993-tól 2011-ig a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház művészeti igazgatója volt.

- Fiatal korom óta festek. Első kiállításom 1994-ben volt a dunaújvárosi Intercisa Múzeumban. Azóta számos egyéni és csoportos kiállításom volt az országban – írja magáról az alkotó. Stílusomat (Voka osztrák festő nyomán) „spontán realizmusnak” nevezem, melyben a világunkat, környezetünket az impresszionizmus és a realizmus stílusjegyeinek „vegyítésével”, erőteljes,dús színek alkalmazásával próbálom vászonra rögzíteni. Míg korábban akvarell, az utóbbi évtizedben inkább akril technikával alkotom képeimet – jellemzi művészetét Smuk Imre.

A képeket nézzék meg önök is személyesen Halason a Sétáló utcai közösségek Házában. Február 14-én, 18 órakor Brindza László nyitja meg a kiállítást. A megnyitón Kádár Szilárd közreműködik.

Még több cikk

A tollam dala

A tollam dala

Új korszak kezdete

Új korszak kezdete