Baráth József 89
Kultúra

Baráth József 89

A Forrás-Új Tükör Klub augusztus 7-i kerti partyján Baráth Józsefet köszöntötték a jelenlevők 89. születésnapja alkalmából. A köztiszteletnek örvendő művész-tanár 65 éve él Kiskunhalason, és azt mondta, nagyon megszerette a várost. 

- Ne csináljanak ilyet, hogy engem zavarba hoznak finom italokkal, süteményekkel – szabadkozott Baráth József az őt köszöntők körében. Balogh Zsuzsa verset írt a tanár úr tiszteletére, amit ő örömmel fogadott. A hogyléte felől érdeklődő kérdésre pedig azt válaszolta, ő jó emberekkel találkozik, és köszöni, jól van.

Én nem panaszkodom. Nekem semmi bajom nincs. Még a kánikulát is elviselem, ahogy rajtam kívül sokan. Reggel szoktam kimenni sétálni. Télen a napon, nyáron a hűvösben, ha tehetem. Gyönyörű ez a város, 65 éve élek itt. Sokan felismernek, és én is sok embert felismerek. A gyerekek gyönyörű szép felnőttekké válnak. Van mit nézni – fogalmazott. A Forrás-Új Tükör Klub következő programja augusztus 14-én 18 órakor lesz a Közösségek Házában. Szépen terített asztal – avagy az étkezési kultúránk alapjai címmel Illés Lajos szakács-tanár tart előadást. A rendezvény a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében valósul meg. 

- Az együttlét, az evés, ivás szorosan összetartoznak, de meg kell teremteni a feltételeit. Szeretném a halasiakat is arra ösztönözni, hogy szabad többet együtt lenni. Vidékről is nagyon jó élményeim vannak találkozásokról, kurzusokról. Itt ez eddig nem nagyon valósult meg, most azonban Halasé a lehetőség – tudtuk meg Illés Lajostól, aki szeretettel várja az érdeklődőket. - Érdemes eljönni, mert jó előadó is azon túl, hogy remekül süt-főz – vette át a szót Baráth József. – Lajos nem véletlenül kapott kitüntetéseket. Megérdemelte. Érdemes tehát a klubba jövő héten is eljönni – tette hozzá a tanár úr. 

Még több cikk

Hol van az a nyár

Hol van az a nyár

Kedvence a szecesszió

Kedvence a szecesszió