Baráti musical hármas
Kultúra

Baráti musical hármas

Jótékonysági Musical Est helyszíne volt március 9-én este a Városi Filmszínház. A jegyek megvásárlásával a Borostyán Waldorf Iskola tornatermének fejlesztését támogatta a közönség. Az előadás alkalmával Mahó Andrea, Csengeri Attila és Sándor Péter énekelt.

A baráti musical hármas népszerű musical- és operettdalokat hozott magával, világslágerek is műsoron voltak. A fellépők énekeltek szólóban, duóban és trióban. 
Csengeri Attila: - A Valahol Európábant három színházban játszottam, ez repertoárra került. Olyan dalokat választottam az estre, amiket szeretek, és remélem, a közönség is kedvel. Itt van velem Mahó Andi, Sándor Péter barátom. Mi nagyon sokat tudunk énekelni duettben és hárman is. Megcsillogtatom általában a stand up képességeimet is, mert az összekötő szövegekbe mindig varázsolok egy kis humort, egy kis paródiát, egy kis szóviccet. Szokta szeretni a közönség, és oldja a komolyabb dalok hangulatát. 

Sándor Péter: - Zenés színész vagyok, az Operettszínházban játszom többnyire. Ebből a repertoárból szoktam válogatni. Alföldi fiú, fiatalember vagyok, kecskeméti, a nagyszüleim Bugacról származnak. Jakabszállás környékén is élnek rokonaim. Kiskunhalastól nincsenek messze ezek a települések. A János vitézből is hoztam dalt. Nekem a János vitéz olyan, mint amikor gyerekként, hat-hétéves koromban a nyarat lent, a nagybátyámnál töltöttem, és elnéztem a messzeségbe. A szénabálák sokaságán ugráltunk, utána elnyújtóztunk a jó szemcsés homokban, ahol biciklizni nem lehet. Elnéztem a távolba, és az éreztem, ennek soha nincs vége. Olyan messze van minden. Nekem ezt jelenti a János vitéz.

Mahó Andrea: - Eddig se esett nehezemre az éneklés, de most, hogy babát várok, szárnyalás van. A kislányom a színházi repertoáromat nagyon jól ismeri, és azokat a dalokat is, amik Kiskunhalason elhangzottak, hiszen ezek a kedvenceim. Nagyon szeretem a Webber-musicaleket. Ezeken szocializálódtam. A Madách Színházban nagyon-nagyon sokat játszottam, úgyhogy ebből is hoztam ízelítőt. Világslágerek is repertoáron szerepeltek. A Time To Say Goodbye című nagyon szép duettet például Csengeri Attila kollégámmal prezentáltuk. 


Fekete Judit, a Halasi Waldorf Egyesület titkára: - A Waldorf Egyesület és maga a Waldorf-pedagógia a művészetek és a kultúra területén dolgozik. Azt láttuk, hogy az ilyen típusú rendezvények hiánypótlóak Kiskunhalason. Megpróbáltuk tavaly a szervezését, úgy tűnt, sikerrel, és visszatértünk egy operett-, majd musicalesttel. A fellépők menedzserével baráti kapcsolatot ápolunk, szoktunk beszélgetni, szokott javasolni művészeket, így szoktunk választani. Fergeteges szórakozást vártunk az estétől, és meg is kaptuk.