Berki Viola-konferencia a Vigadóban (galéria)
Kultúra

Berki Viola-konferencia a Vigadóban (galéria)

Két héttel ezelőtt nyílt meg a Pesti Vigadóban Berki Viola életműkiállítása. Most, az esemény folytatásaként egy konferenciára várták az érdeklődőket ugyanott.

A nap folyamán művészettörténészek, egykori alkotótársak, kollégák, művészek emlékeztek vissza Berki Viola életére, munkásságára. Délelőtt 10 órakor az ünnepélyes megnyitón Szakál Aurél, a kiskunhalasi Thorma János Múzeum igazgatója köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, a korábban megnyitott kiállítás és ez a konferencia is nagy büszkeség a kiskunhalasiaknak, hiszen így még többen megismerhetik Viola művészetét ezen a különleges helyszínen.

Ezt követően vette kezdetét a tudományos konferencia Bicskei Zoltán, filmrendező vezetésével, aki már a tárlat megnyitóján is nagyon pozitívan értékelte a kihelyezett képeket. Most azt mondta, Berki Viola véleménye szerint ott van a XX. század öt legtehetségesebb magyar festőművésze között.

A mai ünnepségen zenei produkciókból sem volt hiány. A közönség Bálint Károly muzsikáját hallgathatta meg, aki tekerőlanton adott elő több dalt is. Bemutatták még az Egy ember élt és álmodott című kötetet is, mely természetesen Berki Viola művészetét ismerteti meg az emberekkel. A helyszínen készített felvételeinket a Kultúrkép magazinban láthatják majd az érdeklődők.

Még több cikk

Zöld versmondók

Zöld versmondók

Hozzászólás (0)