Betlehem - gálaműsor a moziban
Kultúra

Betlehem - gálaműsor a moziban

A Városi Filmszínházban többször is bemutatja a Kiskun Táncegyüttes és a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola karácsonyi gálaműsorát. A Betlehem című előadásban kilencvenen szerepelnek, a Szélrózsa tánccsoport is közreműködik. A produkciót Mándity László művészeti vezető, koreográfus, rendező állította színpadra.

Csütörtöktől vasárnapig hétszer adják elő a Betlehem című ünnepi gálaműsort. A bemutatót két és fél hónapos felkészülés előzte meg.

- Nem új keletű előadás, bizonyos időnként műsorra tűzzük. Teljes, komplett táncjáték kiegészítve táncszínházi elemekkel – mondta Mándity László. – Nem csak autentikus elemeket tartalmaz, más közönségréteget is megszólít – tette hozzá a művészeti vezető.

Megtudtuk, a műsor folyamatosan formálódik. Kétszer ugyanúgy nem szokták előadni. A gála alkalmával a növendékek számot adnak tudásukról. Az előadás ajándék a családoknak és a támogatóknak.

Mária szerepében Mándityné Boros Anita lépett színpadra. Józsefet Szabó László, Heródest Mándity László alakította. Három királyok: Boldizsár – Zsember Zsolt, Gáspár – Kajdocsi Béla, Menyhárt – Sörös Roland. A mesélő: Pősz Attila, a gála háziasszonya: Vadkerti Mónika.

A díszlet, jelmez Csordás Katalin és Szabó László munkája. Az érdeklődők a december 7-én 18 órakor kezdődő előadásra még válthatnak jegyet. A gála a Városi Filmszínházban lesz Betlehem címmel.