Bohémek és kiváló muzsikusok (galéria)
Kultúra

Bohémek és kiváló muzsikusok (galéria)

Ismét remek koncertet adott a TérZene programsorozat részeként a Bohém Ragtime Jazz Band. A zenekar egyik formációja már júliusban egyszer muzsikált a halasi főtéren, pénteken délután pedig visszatértek, újfent bebizonyítani, hogy valamennyien mesterei saját hangszerüknek.

1985-ben alakult Kecskeméten a Bohém Ragtime Jazz Band, mint Ittzés Tamás alapíttó tag elmondta: a pólójukon lévő 35-ös szám erre emlékeztet mindenkit. A nyár folyamán, pontosabban júliusban már egyszer koncertezett a kiváló zenekar Kiskunhalas főterén, a TérZene sorozat negyedik állomásaként. Már akkor az amerikai klubok hangulatát varázsolták a mozi elé, péntek délutáni visszatérésükkor is biztosak lehettünk valami hasonlóban.

A muzsikusok egytől egyig mestereik saját hangszereiknek, Mátrai Zoltán szinte az összes fúvós hangszeren játszott. Néhány regtime és jazz klasszikus remek hangulatot varázsolt a főtérre, nem véletlen, hogy az ott lévőknek nagyon tetszett, amit láttak, hallottak. A Bohém Ragtime Jazz Band kvintett formációja is élményt adott a közönségnek. Kuris István alpolgármester is megtekintette a koncertet, elmondta, ez volt a nyolcadik alkalom a TérZene sorozatban, amikor ingyenes koncertet tekinthettek meg a halasiak. A program jövő pénteken 14 órakor újabb előadóval folytatodik.