Bordalok a Bartók Béla Férfikar Esszenciájától
Kultúra

Bordalok a Bartók Béla Férfikar Esszenciájától

Hangulatos bordalos minikoncerttel zárult a TérZene sorozat Halas főterén. Nem mindennapi zenei élmény részesei lehettek azok, akik szombat délután ellátogattak a 75 éves múlttal rendelkező, a világ számos pontját bejárt és sikereket elérő pécsi Bartók Béla Férfikar előadására. A Filharmónia Magyarország szervezésében öt szombaton keresztül csendült fel élőzene a térség hat településén.

- Mi mással érkezhettünk volna Kiskunhalasra, mint bordalokkal, hiszen a város határában is láttuk a szőlő és bor városa táblát – mondta Lakner Tamás a Bartók Béla Férfikar Liszt-díjas karnagya. - Most hatan képviseljük a kórust, ezért mondjuk azt, hogy a férfikar esszenciája lép fel. Örülünk, hogy a hosszú bezártság után ismét közönség előtt énekelhetünk, sok mindent felülírt a vírus miatti veszélyhelyzet, még minden bizonytalan, de készülünk az őszi 75 éves jubileumi koncertünkre, reméljük sikerül megtartani – fűzte hozzá a karnagy.

A jól ismert bordalok tapsra késztették a közönséget, sőt a férfikar tagjai még meg is énekeltették a halasiakat. A Bartók Béla Férfikar tiszteletben tartja a 75 éves múltját, de közben fiatalos lendülettel dolgozik és a repertoárt is a sokszínűség jellemzi, a komoly kórusművek mellett jól megférnek például a populárisabb bordalok.

A Bartók Béla Férfikar világszerte ismert, hiszen több mint 30 díjat nyertek nemzetközi versenyeken. 2006-ban Kínában és 2008-ban Ausztriában a Kórusolimpián olimpiai bajnokok lettek. A kórus a házigazdája az egyedülálló és igen sikeres, Európai-, és Világ Bordalfesztiváloknak.

Az öt koncertből álló TérZene sorozat a férfikar fellépésével véget ért, de Kiskunhalas nyitott a folytatásra. Kuris István László alpolgármester ezt jelezte is a Filharmónia Magyarország szervezőjének, így várjuk a folytatást.

fotók: Vili Antal

Még több cikk

(►) Gaudium Quintett

(►) Gaudium Quintett

Múzeumi tervek

Múzeumi tervek

Karácsonyi dallista

Karácsonyi dallista