Boszniába utazik a Kiskun Táncegyüttes
Kultúra

Boszniába utazik a Kiskun Táncegyüttes

Ezekben az órákban kerülnek gondosan útipoggyászokba a Kiskun Táncegyüttes fellépő ruhái, hisz péntektől ők képviselik  Kiskunhalast, a Bosznia-Hercegovinában található Trebinje városnak néptánc fesztiválján.

A város hivatalos delegációja és a táncegyüttes felnőtt csoportja június 29- július 1-ig vendégszerepel a nemzetközi rendezvényen, egyedüli magyarországi fellépőként. A szervezők szerint közel 600 táncos részvételével kerül megrendezésre a program. A hivatalos delegáció számos protokoll eseményen vesz részt a hétvégén azért, hogy a két város között minél szorosabb partnerkapcsolat alakulhasson ki, de ugyanígy várnak kötött programok a táncegyüttes vezetőjére, Mándity Lászlóra is, a szerb és a magyar tánccsoportok közötti kapcsolatteremtés érdekében.

Pénteken a Kiskun Táncegyüttes első fellépése, a fesztivál megnyitóján lesz, majd a csoportok együtt vonulnak fel az óváros központjába. Szombat ismét több program vár a csoportra. Felvonulás, mely a régi hídon át az új városrészbe vezet, majd az óvárosi színpadon önálló koreográfiákkal mutatkoznak be a magyar táncosok, rábaközi és szilágysági táncokkal.

Felvonulás végén a közös körtáncra hívták a szervezők a fesztivál összes résztvevőjét, igazi látványosság lesz majd a sok száz táncos közös produkciója. Terveink szerint a Kiskun Táncegyüttes trebinjei vendégszerepléséről részletesen is beszámolunk önöknek.