Bővül a gyermekrészleg
Kultúra

Bővül a gyermekrészleg

A Martonosi Pál Városi Könyvtárban folyamatos a megújulás. A gyermekeket egyre több program, kikapcsolódási lehetőség várja. Ezek az összejövetelek lehetőséget adnak arra, hogy családi körben együtt alkossanak szüleikkel, nagyszüleikkel és kortársaikkal. 

A helyi téka időről időre szervez játszóházakat, kézműves foglalkozásokat. A legutóbbi ilyen alkalomra a húsvét jegyében került sor. A munka az intézmény munkatársainak vezetésével folyt. Tóthné Felföldi Zsuzsanna igazgatóhelyettes és kolléganője, Pertics Orsolya könyvtáros készséggel segítettek tanácsaikkal a kreatív alkotásban. Mesekönyvek társaságában húsvéti figurák várták a kicsiket. - A jelképeknek megfelelően készültek el a kis kedvességek. Egy-egy figura kilépett a mesekönyvből, életre kelt. Szeretjük az ilyen közösségi alkalmakat. Az évkörnek megfelelően most húsvéti játszóházban ünnepeltünk – mondta Tóthné Felföldi Zsuzsanna. 

- A korosztályoknak megfelelően állítottuk össze a foglalkozás anyagát. Több helyszínen zajlottak az események. Megtelt élettel a könyvtár. Kialakítás alatt van egy plusz tér, amely a könyvtári gyerekrészleget bővíti – tájékoztatott Pertics Orsolya. A téka többféle célnak is megfelel. Az utóbbi időben egyre inkább közösségi térként is funkcionál. Civil kezdeményezések befogadására is alkalmas. - Vannak alkalmak, amikor a gyerekek nálunk készülnek órákra, versenyekre. Lesz hímző klub és egyéb lehetőségek is vannak. Örülünk, a köztudatba kerül, hogy a könyvtár ilyen célokra is alkalmas. Aki szívesen töltené nálunk a szabadidejét, szeretettel várjuk – mondta Pertics Orsolya. 

Még több cikk

A tollam dala

A tollam dala

Gvendolin papírszívei

Gvendolin papírszívei