Bulis, folkos Konflispark (galéria)
Kultúra

Bulis, folkos Konflispark (galéria)

Ismét jó hangulatban telt el a 40. Halasi Szüreti Fesztivál első napja a Konflisparkban. Finom falatok, italok, meghitt környezet és több fellépő is várta a szép számban megjelenő érdeklődőket. Akik a népzenét, népdalokat, magyar nótákat és a lakodalmas muzsikát szeretik, azoknak bizony szombaton is ott a helyük.

Az egykori halasi konflisállomáson van már évek óta a Halasi Szüreti Fesztivál egyik helyszíne. Az elmúlt időszak is bebizonyította, hogy a programsorozatban igenis helye van a népi műfajoknak, daloknak, zenéknek és a lakodalmas muzsikának is. Ez az érzésünk pénteken este, az első napon tovább erősödhetett. Szépen megteltek a padok, a székek, a felépők pedig garantálták a jó hangulatot.

A Balotaszállási Citerazenekar alapozta meg az estét, majd a Szilaj Citerzenekar volt a garancia a jókedvre,  mulatozásra. A Halasi Népdalkör pedig tovább spanoolta a közönséget, amely aztán  Sáfár Zsolesz bulijára már táncra is perdült. Jó hír, hogy aki tegnap elmulasztotta a hangulatcunamit a Konflisparkban, az szombaton is megteheti. A folklór délutánon a Tisza Táncegyüttes, a Kiskun Táncegyüttes, a Róna Táncegyüttes, a Lachy Tánccsoport, a Jovan Ducity Tánccsoport és a Sepsiszentgyörgyi Táncegyüttes áll színpadra 15 órától. Este nyolctól pedig DJ Sentinel noszatlgiabulija vár mindenkire.

Még több cikk

Jeles nyelvápolók

Jeles nyelvápolók

Dallista február 9.

Dallista február 9.

Dallista február 16.

Dallista február 16.