Butaságom története
Kultúra

Butaságom története

A legendás film után elkészült a Butaságom története című alkotás mai színpadi változata. A darabot a Körúti Színház álmodta újra színpadra. A helyi közönség a Városi Filmszínházban március 10-én tekinthette meg a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében.

Mérey László ünnepelt színész. Kabók Kati nem. Ő csak ünnepelt színésznő szeretne lenni. A lány szerelme éppen az a Mérey László, aki nem vette fel a főiskolára. A lány odamegy a házához, hogy megmondja neki, ő akkor is színésznő lesz. De ha sikerül neki, akkor nem veszíti-e el éppen vágyainak tárgyát: a férfit? Shakespeare is megírta már, hogy „...a szép nőnek nem árt butaság”. De valóban buta-e a nő? Vagy csak az orránál fogva vezeti a férfit? Gyárfás Miklós forgatókönyvét Szabó Kristóf alkalmazta színpadra. A Körúti Színház új romantikus vígjátéka modern színpadképpel, dalokkal és kiváló alakításokkal gyönyörködtet, miközben a film ismerős jelenetei sem maradnak el. Kiss Manyi legendás szerepét Esztergályos Cecília alakítja, Básti Lajos és Ruttkai Éva felejthetetlen karaktereit Janklovics Péter és Karaivanov Lilla játsszák.” – olvasható a Körúti Színház weboldalán.

A kiskunhalasi bemutató kapcsán megszólaltattuk a főszereplőket és a rendezőt, Galambos Zoltánt.

Karaivanov Lilla: - A Körúti Színház 13 éves korom óta a munkahelyem. Gyerekként kerültem a Kiskörúti Színisuliba, ott kezdtem. Utána felvettek a Színművészetire, illetve kinőttem magam, hála Istennek, felnőtt darabokban is. Most már ez a második főszerepem. Kabók Kati naiv, de közben nagyon céltudatos. Végig tudja, hogy mit akar. Emellett rendkívül bájos. A nagy színészt, a férfit szereti, őt akarja, és meg is szerzi magának. Az más kérdés, hogy ez a boldogság mellett némi boldogtalanságot is hoz az életébe. Neki mindig a szerelem az első, azt teszi a fő helyre. A darabban egészen üde jelenség. Pont ezért váltja ki szerintem a nagy színésznek is az érdeklődését, mert teljesen más, mint az eddig általa megismert nők.

Janklovics Péter: - Nagyon hálás Mérey László szerepe, nagyon szeretem. Azért örültem nagyon ennek a felkérésnek, mert mostanában, az elmúlt években, mióta nem vagyok kőszínháznál, azóta független előadásokban játszom, ez pedig egy jó értelemben vett konvencionális darab. Egy régimódi vígjáték dalokkal tűzdelve. Nagyon jól érzem magam benne.

Esztergályos Cecília: - Tizenhárom éve játszom a Körúti Színházban, Galambos Zoltán kért fel. Nagyon jó társulatnak tartom, nagyon tehetségesek. Az igazgató urat kiemelném, ő a vezérürü, és mindenki megy utána. Szeretjük egymást. Nagyon jókat, jól játsszanak, jól dolgoznak és ebből csak jó lehet. Ezt a darabot tavaly októberben kezdtük el próbálni. Az elejétől mindegyik munkafázist nagyon szeretem.

Galambos Zoltán rendező: - A Körúti Színház tizennégy-tizenöt éve játszik Kiskunhalason. A butaságom története az új bemutatónk. Azért vettem elő ezt a darabot, mert a címe nagyon komoly hívó szó a közönségnek. Mindenkinek van valamilyen emléke, és eljönnek megnézni.