Charlie, koncert, szabadság
Kultúra

Charlie, koncert, szabadság

- Köszönöm Kiskunhalas, nagyon jól éreztük magunkat – mondta Horváth Charlie, aki zenekarával bő másfél órás koncertet adott a halasi főtéren. A Szabadságkoncert fellépőjeként megalapozta a jó hangulatot, a 37 lemezes énekes nagyon élt a színpadon, zenekarában pedig zseniális muzsikusok tették egyedivé a hangulatot. Charlie után a Bravo Johnny zenélt, bemelegítve a közönséget a Honeybeast koncetre és a Welcome házibulijára.

- Sokat jelent nekem a szabadság, megélhettem azt a pillanatot, amikor kinyílt számunkra a világ. Rengeteg országban énekeltem, de mindig jó volt hazajönni – mondta a Halas Televíziónak adott interjújában Horváth Charlie, aki elmondta, mi és ki volt a Jég, dupla whiskyvel című slágerének ihletője.

Ez a dal az utolsó volt a főtéren, a Szabadságkoncert fellépőjétől, aki a tőle megszokott magas színvonalas hozta. Nemzetközileg is jegyzett zenészeivel egy jó hangulatú bulit csinált, a több ezres közönsége előtt.

Charlie kerülte a manírokat, kerülte a színpadiasságot, ugyanakkor jó volt látni, hogy a 72 éves énekes éli a zenét. A muzsikusai pedig tökéletes kíséretet adtak mindehhez, ráadásul szemmel láthatóan élvezték a bő 90 perces fellépés minden pillanatát.

A kiskunhalasi Szabadságkoncert megvalósítására a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, valamint a 30 éve szabadon Emlékbizottság jóvoltából Kiskunhalas Város Önkormányzata 9.938.335 forintot nyert.