Csak azt írom, ami belőlem születik (galéria)
Kultúra

Csak azt írom, ami belőlem születik (galéria)

Csitáry-Hock Tamás újságíró, kommunikációs szakember vendégeskedett kedden este a Forrás-Új Tükör Klubban. Az egykori zsurnalisztának 2010 óta jelennek meg a könyvei, azt mondja, sikerült saját műfajt teremtenie, amely a védjegyévé vált. 

Termet kellett cserélni a Forrás-Új Tükör Klub kedd esti előadása alkalmából. Akkora volt az érdeklődés Csitáry-Hock Tamás iránt, hogy a nagyterembe kellett áttenni a beszélgetés helyszínét. A székesfehérvári vendég korábban a média világában dolgozott, valamennyi területet kipróbálta szakmai pályafutása alatt. 2010-től viszont az irodalom vette át a főszerepet, onnantól kezdve az írói pályafutásával foglalkozik. 

- Emlékeim szerint 9 éves koromban megpróbáltam regényt írni, de igazából 2010 óta jelennek meg könyveim. Sikerült saját műfajt teremtenem, amely a védjegyemmé vált, ez egyébként ösztönösen alakult ki. Van egy kezdősor, meg egy gondolat, azután pedig a lezárósor. Én mindig csak azt írom, ami belőlem születik, mindenkinek ajánlom - fogalmazott az író, akivel a klubesten Király Gábor beszélgetett. Az idén jelent meg legutóbbi kötete, Szívhangok címmel. Könyveinek sajátossága, hogy igen rövid, néhány mondatos írásokat tartalmaznak, amelyekkel a lélek rezdüléseit jeleníti meg.

Csitáry-Hock Tamásnak eddig 13 könyve jelent meg, ebből kettő válogatás. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mikor jelenik meg a következő kötete. Azt mondja, a folytatás mindig az ihlettől függ. (További részletek a jövő szerdai Halasi Tükörben és a Kultúrkép egyik későbbi adásában.)

Fotók: Anda Péter

Még több cikk

Dallista május 26.

Dallista május 26.

Fókuszban a történelem

Fókuszban a történelem