Cselekvő szeretet - Jótékonysági est versekkel
Kultúra

Cselekvő szeretet - Jótékonysági est versekkel

A Bibó István Gimnáziumban rendezték meg a József Attila Irodalmi Kör és a Pásztortűz Egyesület Cselekvő Szeretet című pályázatának díjkiosztó ünnepségét.  A zenés irodalmi jótékonysági estre közel százötvenen voltak kíváncsiak.

A magyar és a székely himnusz elhangzása után Sári Katalin, a József Attila Irodalmi Kör vezetője köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követően Deáky András kapott szót, aki Gyimesbükkről érkezett városunkba, hogy elmondja gondolatait. Mint elhangzott, az est teljes bevételét az ott található Rákóczi-őrtorony felújítására ajánlotta fel az irodalmi kör. A Cselekvő szeretet pályázatra 14 településről 24 pályázó tollából 106 pályamunka érkezett be. A pályázat három kategóriában került meghirdetésre életkori és műfaji korlátozás nélkül. Az irodalmi kör vezetősége 7 tagból álló zsűrit kért fel a pályázatok elbírálására. A rendezvényen közreműködött a Lyra együttes, akik a győztes pályaművekből négyet zenésítettek meg. Budapestről érkezett a Maradok-duó, ők két verset adtak elő megzenésítve.

A verseket és prózarészleteket pedig Kerpits Miklós előadóművész, valamint a Hatvani Zoltán Szavalóverseny díjazott diákjai adták elő méltó tolmácsolásban. A zsűri döntése alapján az Erdély varázslatos világa kategória győztese File Gabriella, második lett Kertészné  Rotter Eleonóra,, harmadik helyen pedig Juhász Nikolett végzett. Az Őseink öröksége kategóriában harmadik helyet kapott Molnár Erzsébet és Monda Margit, második helyezést ért el Csorba Tibor két verse, a győztes pedig Hajdók Zsóka volt. A Szeretet fantázianevű csoportban Herner  József lett az első, ezüstérmet kapott Fülöp Benjaminné és Juhász Gabriella, harmadik díjat érdemelt Váradiné Vastag Györgyi és V. Hegedűs Zsuzsanna. A verseny nagydíját Szokolay Zoltán kapta meg.

Még több cikk

Belső tudás irányítja

Belső tudás irányítja

Egymásra figyelnek

Egymásra figyelnek

Új-Hunnia 2039

Új-Hunnia 2039