Csipkés ruhák a Kultúrképben
Kultúra

Csipkés ruhák a Kultúrképben

Hrivnák Tünde Pro Urbe-díjas divattervező többször járt már Kiskunhalason. Megihlette hungarikumunk, így ezúttal egy kapszulakollekciót tervezett iparművészeti remekünkkel. A Halas TV július 11-én este fél 8-kor kezdődő Kultúrkép című műsorában erről is részletesebben tájékozódhatnak az érdeklődők.

Hrivnák Tünde (képünkön balra) különleges kapszulakollekciót hozott Kiskunhalasra. A divatbemutató helyszíne a Csipkeház volt. A rendezvényen halasi csipkével ékesített ruhákat viseltek magukon a modellek. Hrivnák Tündét arról kérdeztük, mi érintette meg leginkább hungarikumunkban.

- Az a csoda, ami először elém tárult. Ahogy a kezembe fogtam, tényleg ez volt az első gondolatom, ezért lett a kollekcióm neve Miracle. Szerintem, aki meglátja a halasi csipkét, onnantól kezdve már nem tud ettől a gondolattól eltávolodni. Mindig ott lesz benne ez a gyönyörű látvány, ez a páratlan tudás, amit a csipke önmagában hordoz. A halasi csipkével díszített ruhakollekció egy megnyerően kifinomult öltözködési stílus, amely a tradíciót, a prémium minőséget, a tudatos öltözködést és a stílusos jövőt képviseli.

A tervezőnő legfontosabb üzenete ezzel a kollekcióval az, hogy az értékeink legyenek állandóak a hétköznapjainkban. A halasi csipke a kézzel varrt csoda, 1902. óta hódít, és időről időre megújul.

- Mindenképp szerettem volna a hétköznapi eleganciába bevinni a csipkét, és kicsit a fekete és a kék színen túl megmutatni, milyen nagyon sok felhasználási lehetőség van még színek, illetve forma terén a halasi csipkében. Itt azért a textúra, a len, a pamut alapanyag magas minőségű kidolgozásban jelenik meg. Egy kicsit az ünnepektől eltávolodva, de hétköznapi eleganciát kedvelő hölgyeknek készült a kollekció.

A képes beszámoló július 11-én 19 óra 30 perckor kerül adásba a Halas Televízió képernyőjén. Ismétlés 20.30 és 22.30 órai kezdettel.