Daróczi Csaba ötödször év természetfotósa
Kultúra

Daróczi Csaba ötödször év természetfotósa

Daróczi Csaba 2019-ben az év természetfotósa - tudatta a Magyar Természetfotósok Szövetsége keddi sajtótájékoztatóján. Daróczi Csaba ötödször nyerte el ezt a címet a szövetség pályázatán. A halasi fotós barátok holnap este a Közösségek Házában rendezendő Kiskunszt Fotóklub kiállításán a klub tagok képei mellett Csaba alkotásaival is találkozhatnak.

Daróczi Csaba nyerte a Lenergy - Az év természetfotósa 2019 pályázat fődíját - hangzott el a naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége pályázatának keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Daróczi Csaba először 1999-ben lett az év természetfotósa, majd 2012-ben, 2014-ben és 2016-ban is első helyen jegyezték. A pályázaton kollekciót díjaznak. Daróczi Csaba (címképen jobbról a második) három első és két második helyezést ért el 2019-ben fotóival - tudta meg szerkesztőségünk a soltvadkerti fotóstól.

Daróczi Csaba a győztesnek járó trófeával, a háttérben a háború és béke című üregi nyulakat ábrázoló képével (fotó: MTI/Mohai Balázs)

Daróczi Csaba az utóbbi hónapokban szinte a fél világot bejárta nemzetközi fotópályázatok díjazottjaként, amelyben az üregi nyulakról készített sorozata nyűgözte le a szakmai közönséget. A nyusziknak ezúttal is főszerep jutott. Már az első napokban éreztem, hogy életem legjobb fotóit lőhetem. De hetvenkét napon át kellett kimennem a terepre, hogy elkészüljön az a fotó, amivel tudtam hogy sikert érek el - nyilatkozta hírportálunknak.

Azok a bizonyos üregi nyulak, amelyek óriási sikert arattak világszerte (fotó: Daróczi Csaba)

Fáth Péter a naturArt Magyar Természetfotósok Szövetségének elnöke az eredményhirdetésen elmondta, hogy a végső győzelemért Daróczi Csaba és Máté Bence állt versenyben. Daróczi Csaba kreativitását méltatva kiemelte, hogy az idén a világ legsikeresebb természetfotósa, akinek a legtöbb képe szerepel a kiállításon is.

Daróczi Csaba és fotós barátai az-az a Kiskunszti Fotóklub alkotásait Kiskunhalason a Közösségek Házában holnaptól (november 7.) megtekinthetik az érdeklődők. A Kiskunhalasi székhellyel működő Kiskunszt Fotóklub kiállításának megnyitója 18.00 órakor kezdődik az alkotók és az érdeklődők jelenlétében. Jó program érdemes elmenni.

Címkép: naturArt Facebook oldal