Daróczi Csaba világsikere
Kultúra

Daróczi Csaba világsikere

Alig egy hete számolt be hírportálunk Daróczi Csaba, a kiskunhalasi székhelyű Kiskunszt Fotóklub vezetőjének a Varázslatos Magyarország természetfotós pályázaton elért sikereiről. Most egy újabb, ezúttal nemzetközi díjátadón vett részt a soltvadkerti természetfotós, aki Dubajban a kiskunsági szikes tavakról készített videójával ért el kategóriájában negyedik helyezést.

Múlt héten pénteken számoltunk be Daróczi Csaba, a Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft. által kiírt fotópályázaton nyert első és második helyezéseket jelentő díjairól. Az akkor történt beszélgetésünk alatt Csaba megemlítette, hogy hamarosan újabb díjátadáson kell részt vennie, igaz ezért az elismerésért Dubajba kell repülnie. Akkor még csak azt tudta, hogy díjat kap a világ legnagyobb összdíjazású versenyén. Ma már azt is tudjuk, hogy a kiskunsági szikes tavakról készült videóját emelte ki a zsűri és kapott elismerést a negyedik helyre sorolva az  'Aerial Photography'  kategóriában. Katt ide a videóhoz!

Daróczi Csaba és Kércz Tibor a díjátadó előtt a vörös szőnyegen várakozva

A koronaherceg, Latifa bint Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk nevét viselő HIPA fotópályázat az Egyesült Arab Emirátusok legnépesebb városában tartotta díjátadó ünnepségét kedden. A dubaji operában rendezett eseményen vette át személyesen díját Daróczi Csaba. A díjátadó gálának volt még egy másik magyar érintettje Kércz Tibor személyében, aki a fekete-fehér kategóriában kapott harmadik díjat egy baglyot ábrázoló éjszakai fotójáért.

Daróczi Csaba közösségi oldalán a díjjal kapcsolatban az alábbiakat tette közzé elismerése kapcsán. Úgy érzem, kevés ilyen este adódik még az életemben mint ami a tegnapi volt. Ugyanis a dubai operában az állam minisztertől vehettem át a HIPA pályázat díját. Ez a pályázat a világ legnagyobb összdíjazású versenye, és alapítója és patrónusa maga a dubaji korona herceg. Érdekes módon most nem fotóval nyerem, hanem egy videóval amit a kiskunsági szikes tavakról készítettem. A kisfilm vágása Adorján Zalán munkáját dicséri, hatalmas köszönet érte.