Daróczi képek hódították meg Moszkvát
Kultúra

Daróczi képek hódították meg Moszkvát

Daróczi Csaba természetfotós, a halasi székhellyel működő Kiskunszt Fotóklub vezetője ismét rangos nemzetközi sikert ért el. Csütörtökön, Moszkvában, az Arany Teknős Fesztivál fotóspályázat fődíját nyerte el. A 10 éve létező fesztivál a környezettudatosságra nevelő legnagyobb nemzetközi projekt. A fantasztikus siker 3 elnyert díjat és hat kiállított képet jelent, amellyel a legeredményesebb pályázó lett Daróczi Csaba.

Daróczi Csaba a közösségi oldalán a következőket osztotta meg a sikerrel kapcsolatban. „10 évig tanultam az orosz nyelvet és pont most amikor úgy 30 év után hasznát vettem volna már szinte mindent elfelejtettem. Pedig itt Moszkvában oroszul illett volna megköszönnöm, hogy az Év Fotósa lettem. Az Arany Teknős pályázat fődíját tegnap este vehettem át. 117 ország fotósai indultak itt. 3 elnyert díjjal és 6 kiállított képpel lettem a legeredményesebb pályázó.”

Daróczi Csaba üregi nyulakat ábrázoló képe előtt, a Golden Turtle Festival díjával

Az Arany Teknős Fesztivál a környezettudatosságra nevelő legnagyobb nemzetközi projekt, amely összegyűjti a fotográfusokat, a dizájnereket és művészeket a vadvilág csodáinak megünneplésére. Az elmúlt 10 évben a vadvilág profi, kreatív megjelenítésének legszélesebb tartalmat szolgáltató nemzetközi fesztiváljává nőtte ki magát. Többféle módon és felületeken jeleníti meg a tartalmakat a fesztivál, amely felhívja a figyelmet a vadvilág, a természet szépségeire és törékenységére. A fesztiválnak Moszkva ad otthont és az egyik fő támogatója az Orosz Föderáció Ökológiai és Természeti Erőforrások Minisztériuma. Gratulálunk Daróczi Csabának!

Képek forrása: Daróczi Csaba közösségi oldala