Decemberi programdömping
Kultúra

Decemberi programdömping

Sokféle program lesz Halason az elkövetkező napokban. Kiállítások, koncertek, előadások várják az érdeklődőket. Egy kis ízelítő a kínálatból.

Egy ifjú hölgy első bemutatkozása. Pénteken nyílt meg a MÁV székházban Martin Viktória első önálló grafikai kiállítása. A Megjött a Mikulás című tárlat anyaga most nagyon aktuális. A még csak 6. osztályos alkotó tárlatmegnyitóját Balogh Zsuzsa versei színesítették.  

Zárul a Kiskunhalasi őszi tárlat programsorozat a Thorma János Múzeumban. December 7-én, pénteken 5 órakor filmvetítéssel és beszélgetéssel kezdődik a program. Lakatos Iván a Nagybányai Festőiskoláról forgatott filmjéről beszél. Majd N. Kovács Zita előadása és tárlatvezetése várja az érdeklődőket, Nagybányai arcok, lélektükrök címmel. A múzeumban egy alkalmi kiállítás is látható lesz. Gyerekek készítettek alkotásokat a Bay Gyűjtemény és a Nagybányai művészportrék festményei alapján.   

A mesékről szól majd a délután december 10-én, a Martonosi Pál Városi Könyvtárban. Területi mesemondó verseny házigazdája lesz az intézmény. A mesélés jövő hétfőn 14 órakor kezdődik.

Már az ünnepre hangolódnak a zeneiskolások. Csendes éj címmel adventi hangversenyt tart az intézmény. Hogy minél többen részesei lehessenek az élménynek a helyszín a baptista imaház lesz. December 11-én, kedden 16 órától kézműveskedés és teaház várja az érdeklődőket. A zeneművészetis diákok koncertje pedig fél 6-kor kezdődik.

Rendhagyó történelemórát szervezett a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület. December 13-án, 17 órától Négyesi Lajos hadtörténész tart előadást Erődvonal a déli határon címmel. A helyszín a Tiszti Klub.

Ne feledjék a Halasi Média és Kultúra Kft. adventi programjait sem. Halas főterén karácsonyig szinte minden nap lesznek színpadi produkciók helyi fellépőkkel, iskolai, óvodai csoportokkal és sztárvendégekkel.