Derűs Folk Esten adott koncertet az Erdőfű zenekar (galéria)
Kultúra

Derűs Folk Esten adott koncertet az Erdőfű zenekar (galéria)

Nagyszerű koncertet láthattak azok, akik ellátogattak az év utolsó Folk Estjére a Közösségek Házába. A nagyterem teljesen megtelt, ahol az Erdőfű zenekar muzsikált, majd adta a talpalávalót a táncházban. Az együttes mellett színpadra állt Balogh Melinda népdalénekes, akiről megtudhattuk, hogy nemcsak a hangja, hanem a személyisége is varázslatos. 

Aki ott volt tavaly az Erdőfű Kamarazenekar koncertjén a Tiszti Klubban, biztos volt abban, hogy még szeretné sokszor látni, hallani az együttest. Erre az idei utolsó Folk Esten volt lehetőség, ezúttal a négytagú formáció muzsikált (Éri Katalin, Maruzsenszki Andor, Kis-Balbinát Ádám, Éri Márton). Maruzsenszki Andor, az Erdőfű vezetője ezer szállal kötődik Kiskunhalashoz, ezért szívesen fogadták el a szervezők meghívását. A közönség pedig várta a találkozást, ugyanis teljesen megtelt a Közösségek Házának nagyterme.

Andorék színpadi jelenléte, hangszeres tudása meggyőzhetett mindenkit arról, hogy az együttes kiválóan adja vissza a Kárpát-medence autentikus népzenéjét úgy, hogy látszik: egy baráti társaság élvezi a muzsikálás minden pillanatát. Ráadásul Andor szellemes felkonferálásai még emlékezetesebbé tették a koncertet. Az már csak hab volt a tortán, hogy az Erdőfű ezúttal kibővült egy gyönyörű népdalénekesnővel, Balogh Melindával. Neki olyan torka van, amelytől csak személyisége elbűvölőbb. Tehetsége is vitathatatlan, a közelmúltban megjelenő Napkerék című lemeze a szakma elismerését is kiváltotta.

Melinda pedagógusnak sem utolsó, ugyanis egy népdalt meg is tanított a közönséggel. A Kiöntött a Kis-Küküllő, kiöntött a Nagy-Küküllő kezdetű kétszer négysorost gyorsan elsajátították a nézők. A közel egy órás koncerten két alkalommal táncosokat kísértek a muzsikusok, Kothencz Gábor Tóth Gvendolinnal ropta a füzesi, Bischoff Ádám pedig Dóka Zsuzsával ropta a boncidai táncot. A vastaps után, a táncház előtt sokan megnézték a halasi Deltabox egyedi motívumokkal díszített pólóit. (A koncertet a Halas Televízió rögzítette és karácsonykor tekinthetik meg nézőink a felvételt. A Kultúrkép című magazinban pedig Balogh Melinda és Maruzsneszki Andor beszélt az Erdőfűről.)