Édua tett a váltásért
Kultúra

Édua tett a váltásért

Távoli helyen várják új feladatok Zádory Éduát. A kiskunhalasi kötődésű hegedűművész két évtizednél is többet töltött az osztrák fővárosban. Úgy érezte, eljött a váltás ideje. Tervei mellett döntése okairól is nyilatkozott Édua a Halasmédiának. 

- Buenos Airesben állomásozom egy időre.  Az az igazság, hogy Bécsben eltölteni 22 évet, az nagy idő. Úgy éreztem, nem tudok továbblépni művészként, és tennem kellett valamit. A változás mindig szükségszerű és nekem októberre jött el az ideje. Persze az úgymond nem találom a helyem Bécsben már sokkal hamarabb elkezdődött. De addig, amíg az ember tesz is érte valamit, az egy hosszabb időszak. Egyelőre április végéig maradok, aztán jöhet az újra-, illetve továbbtervezés. 

- Mi vonzott Buenos Airesben?

- Ami nekem itt előnyös, hogy a piac még nem olyan telített, mint Európa. Itt sokkal jobban megbecsülik a kiváló zenészeket. Ezért is reménykedem abban, hogy megtalálom a helyem, és fel tudok valamit építeni. 

- Tervezel kiadni új hanghordozót? 

- Következő CD-felvétel most nincs tervezve. Viszont már vannak ötleteim, hogy milyen új, számomra még nem játszott darabokat, dalokat lehetne felvenni egy itteni zeneszerzővel, énekessel.