Egy este Ábrahám Bencével
Kultúra

Egy este Ábrahám Bencével

A Forrás-Új Tükör Klubba július 9-én Ábrahám Bence látogatott el. A programnak a Közösségek Háza nagyterme adott otthont. A kiskunhalasi származású, de már Belgiumban élő hegedűművész a színpadon Király Gáborral, a rendezvény házigazdájával beszélgetett, majd Bach-műveket adott elő.

- Mindenütt jó, de a legjobb otthon. Itt egészen más energiák vannak – mondta Ábrahám Bence. – Soha sehol máshol nem tapasztaltam, hogy ilyen nyitottsággal és szeméremmel vegyenek részt a koncertemen. Együtt hallgatjuk a zenét, és együtt vagyunk. Nagy élmény, amikor itt játszhatok – osztotta meg érzéseit a jelenlevőkkel.

Kiskunhalas, Szeged, Salgótarján és Brüsszel fontos állomások az életében. Városunkból indult, Szegeden folytatta tanulmányait, salgótarjáni a felesége, és ott van lakásuk, Brüsszel és környéke pedig az új életterük, ahonnan hazalátogatott.

- A Flandria Szimfonikus Zenekarnál vagyok az első hegedűs szólamban. Az évad során koncertturnén vettünk részt Belgiumban. Vendégszerepeltünk Hollandiában, Németországban. A zenekarral most nyári szüneten vagyunk, Magyarországon szólóban adok koncerteket – tudtuk meg Bencétől. - Nagy szerencsém, hogy olyan társam van, aki mindenben támogat. Főleg mióta két gyermekünk van. Blanka és Bálint idén lesznek háromévesek.

Bence a hangversenyek mellett a Brüsszeli Magyar Háznak szervez programokat. Fiatal tehetségeknek is ad bemutatkozási lehetőséget.

Városunkba a Forrás-Új Tükör Klub programját megelőző nap érkezett. Beszélgetett édesanyjával, és készült a koncertre. Bach-muzsika került színre. Bence rámutatott: nagyon mély, spirituális élményt is nyújtanak a zeneszerző művei. A programot a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezte.

Még több cikk

Új-Hunnia 2039

Új-Hunnia 2039

Vasárnapi dallista

Vasárnapi dallista