Élmények a szakács-világbajnokságról
Kultúra

Élmények a szakács-világbajnokságról

Újabb előadással várja az érdeklődőket a Forrás-Új Tükör Klub. A Közösségek Házában december 4-én, kedden 18 órakor Paskó Csaba kelebiai plébánossal találkozhat a közönség. Az atya a luxemburgi szakács-világbajnokságon szerzett élményeit osztja meg a jelenlevőkkel. A rendezvény a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. szervezésében valósul meg. 

Illusztris és sokoldalú vendég érkezik városunkba. Paskó Csaba pap, karnagy, szakács. Paskó Csabát 2000-ben szentelték pappá. A Szabadkai Egyházmegyében teljesít szolgálatot, Alsó-Kelebián lelkipásztor. Azt mondta, a jó Isten nagyon szereti őt. Isten nagyobb dicsőségére gyakorolja hivatását. Véleménye szerint meg kell találni a kommunikációs eszközöket az evangélium gyakorlására, a közösségépítésre. 

A papi hivatás gyakorlása mellett zenei képzettséget szerzett. Tíz éve pedig a konyhaművészettel is behatóan foglalkozik. Nála a két fő irányt a tradicionális bácskai ízek és a mestervacsorák fogásai képviselik. A jó pap és a jó szakács is élete végéig tanul. Gyarapítjuk ismereteinket folyamatosan. A Paskó atya konyhája című könyvében saját recepteket ad közre, a Bácska ízeit jeleníti meg. Ezzel a kötettel év elején közelebbről is megismerkedhetett a kiskunhalasi közönség. Legközelebb, december 4-én, kedden 18 órakor a luxemburgi szakács-világbajnokságról tart élménybeszámolót, ahol második helyen végzett és különdíjat is kapott. A moderátor Stenczel Ferenc felszolgáló szakoktató lesz. 

A Közösségek Házában a rendezvény „Az egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása Kiskunhalason” program keretében valósul meg.